Топ 10 - Дарвинове награде

// Категорије: Магазин | Забава |

Дарвинова награда је подругљиво признање названо по научнику Чарлсу Дарвину који је зачетник идеје о еволуцији, а додељује се људима који „чине услугу човечанству својеручно се уклањајући из људског генетског  простора“, односно онима који се због властите грешке почињене на очигледно глуп начин лише могућности да остављају постомство, било зато што су се лишили живота или се само-кастрирали.

Награде се од 1985. године додјељују путем елсктронске поште и мрежних групних расправа.

Ми вам представљамо 10 најглупљих освајача Дарвинове награде по избору сајта Топ десет. Уколико вас ова листа заинтересује да сазнате на које су још глупе начине појединци себе лишавали потомства, предлажемо вам да потражите књигу ауторке Венди Норткат.

10. Јак као звер
Један студент Кунг фуа из Аустралије решио је да омери снаге, један на један, са лавом из локалног зоо врта. Наиме, његов професор је метамофорички током својих часова често причао како су они, његови ученици, довољно снажни и спремни да се “могу борити са дивљим зверима”. Како ово неко може сватити буквално, не да се објаснити. Ипак, овај млади господин је одлучио да тестира своју способност и укрсти песнице са једним од лавова. Иронија је то да су само те песнице и остале од њега када је борба била завршена.

9. Шокантно глуп
Артур де Соуза Коељо, општински чувар из Бразила, коме је било доста прича о лоповима који већ данима краду кола по његовом комшилуку, је одлучио да уради нешто корисно. Која генијална идеја би могла да буде од користи? Поставити малу елетркичну ограду око свог аутомобила. Хм, звучи као савршена клопка за лопове. А можда би и била савршена да овај геније није заборавио да искључи ограду када је кретао ка свом аутомобилу. Погинуо је на лицу места од струјног удара.

8. Заштита од пчела
Поново смо у Бразилу. Један тамошни фармер је имао проблем са пчелином кошницом која се настанила на једном од његових стабала поморанџе. Смишљајући начин да се отараси досадних пчела, дошао је на идеју да кошницу запали и тако ватром отрера пчеле. Како би себе заштитио од напада пчела, али и од дима, домишљати фармер је ставио пластичну кесу на главу и обезбедио да дим и пчеле не могу да уђу унутра. Оно о чему није размишљао је да ће тако зауставити и улазак кисеоника па сам убрзо након потпаљивања ватре и угушио. Савет – избушите рупе на кеси ако већ планирате овако нешто.

 7. Ватромет
Знајући да може фино да заради на продаји петарди и ватромета пред Нову годину, један човек брилијантног ума дошао је на сјајну идеју. Како је у шупи имао гранату, решио је да извади експлозивни материјал из ње и сам направи неки производ за продају. Како му се шравцигер није чинио као одговарајуће средство да изведе свој подухват, човек се прихватио ничег другог до моторне тестере. БУМ! Изгледа да су његове комшије ипак узивале у ватромету из његове радионице.

6. Ушуњавање у кућу
Полиција у једном граду у Аустрији је добила позив да интервенише када су пролазници видели човечије ноге како вире кроз прозор оближње куће. Када је полиција дошла на лице места и ушла у кућу затекла је мртвог човека са главом потопљеном у судоперу са врелом водом. Испоставило се да је човек, након пијанства те вечери, покушао да уђе у сопствану кућу кроз прозор од кухиње. Како прозор није могао довољно да се отвори, несрећни човек је успео да се заглави и тако једним делом остане напољу а са друге стране са главом у судопери. Покушавајући да се ослободи укључио је воду на славини. Полиција је остала збуњена зашто није искључио воду или отпушио судоперу. Или једноставно ушао на врата обзиром на то да су му кључеви од куће пронађени у фармеркама.

5. Акробата
Да нису само мушкарци освајачи Дарвинове награде говори нам следећа прича. Моли и њен муж, желећи да мало интиме, су изнајмили собу у оближњем мотелу. Проводили су време на тераси, када је Моли, својевремено гимнастичарка (или тако нешто) одлучила да заведе свог мужа својим вештинама. Након неколико покрета, окрета, скокова, Моли је прелетела преко заштитне ограде од терасе и завршила на 6 метар удаљеном бетону – на месту мртва. Држите се онога што знате.

4. Јегуља као лек
Једнога дана у кинску амбуланту је ушетао човек и пожалио се на неподношљив бол у стомаку. Након ренгенског прегледа доктор је остао шокиран. У дебелом цреву овог мушкарца је пронађења 5о центиметара дуга јегуља. Разлог што је она ту је био више него разумљив. Како је патио од затвора, овај генијалац је помислио да може решити проблеме тако што ће убацити јегуљу на проблематично место. Како не би губила време, јегуља је у утроби овог човека оставила трајне последице. Срећом по друштво, овај господин неће имати своје потомке.

3. Рупа је рупа
Шетајући кроз парк у Хонг Конгу, велики љубавник Xиан је угледао веома привлачну, заводљиву клупу, са неколико примамљивих рупа. Како није много пробирљив, Xиан је клупи понудио сексуално задовољство, што је клупа без речи прихватила. Нажалост по Xиана (и по клупу) након што је достигао врхунац уживања, његов понос је остао заглављен у рупи од клупе. Убрзо након тога полиција и доктори су дошли на лице места, где су радници хитне службе морали да извале клупу из бетона и заједно са Xианом је пренесу у ургентни центар. Након четворочасовне процедуре, Xиан и његова љубавница су раздвојени, али услед недовољног протока крви дуже време, његов “најбољи пријатељ” више никада није био у функцији. Драго нам је због тога.

2. Велика “ствар”
Хитна помоћ је позвана у један ноћни клуб у Јути, како би се указала помоћ младићу који је без свести лежао на поду. Плавичаста боја његове коже указивала је на то да је доживео срчани удар приликом недостатка кисеоника; умро је на путу за болницу. У ургентном центру је констатован узрок срчаног удара; младић је имао цев причвршћењу за своје препоне, како би његова “ствар” изгледала веће. Да би обезбедио да цев буде на месту цело вече, домишљати младић је искористио јаку, еластичну жицу коју је обмотао око своје бутине и тако онемогућио проток крви у ногу. Услед његовог активног плесања и недостатка циркулације кроз ногу уследио је фатални срчани удар.

1. Руски рулет
2000. године, један момак из Хјустона је дознао правила Руског рулета и скупио храброст да се у истом опроба. Испразнио је шаржер, оставивши само један метак унутра и повукао први потез. Испоставило се и последњи, јер нико није објаснио овом младом јунаку да полуаутоматски пиштољи нису као револвери, тј да било да има један метак или више, пиштољ ће опалити. Његов противник је однео лаку победу.

Извори: Википедија, Топ десет

"metamoforički" dzizs :D

Објављено: 26.10.2013 21:40 - (mare)


0
4
8
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 17

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности