Мајкрософт покренуо анти-Гугл линију производа - "Scroogled"

// Категорије: ИТ | Магазин | Вести |

Уколико сте обожавалац Мајкрософта или само не волите Гугл, сада се можете опремити тако да то и покажете. 

Тако за "само 7,99 долара" можете купити шољу коју видите на слици, а у чијем опису стоји "Сипајте 15 унци свог омиљеног пића у шољу и покажите свету да иако Гугл покушава да заради на сваком аспекту вашег дигиталног живота, ви сте и даље мирни". 

Осим шоље можете купити још и мајице, дуксеве и качкете са мотивима који углавном укључују мотиве везане за Гугл, а којима се сугерише неискреност Гугла у погледу обраде података корисника.

Раније ове године, Мајкрософт је покренуо "Don't get Scroogled" сајт на коме је објашњено како Гугл продаје резултате у претрази производа, тако да уместо објективне претраге, добијате плаћене резултате. Тренутно на сајту можете видети објашњење како Гугл чита све ваше мејлове у Gmail-у у потрази за кључним речима како би вам боље сервирао плаћене огласе.

Уколико планирате да купите неки од "Scroogled" производа, можете то учинити на сајту Мајкрософта

Šta stoji na putu Guglu, šta ih sprečava da kradu podatke? Nedavno je utvrđeno da su preuzimali osetljive podatke (dakle koristili kukije na nedopušten način) i šta se desilo - dobili su neku smešnu kaznu u opsegu 10-20 miliona dolara. Pa Google toliko zaradi za manje od radne nedelje.

Објављено: 21.11.2013 13:27 - (zeka)


0
7
4
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности