Марк Цукерберг поклања милијарду долара

// Категорије: Магазин |

Марк Цукерберг, оснивач Фејсбука, јуче је најавио да планира да 18 милиона акција Фејсбука поклони у добротворне сврхе до краја месеца. Вредност једне акције тренутно је 55 америчких долара, тако да ће укупна сума овог поклона износити скоро милијарду долара.

Новац ће бити упућен Цукерберг фондацији, Фондацији заједнице Силиконске долине и Фондацији за награде за пробој на пољу наука о животу, а чији је Цукерберг један од оснивача. Иначе, 2013 је била година у којој је било озбиљних реакција против идеализма Силицијумске долине.

И да, индустрија заслужује публицитет за говор о мењању света са Ајфон играма и апликацијама за размену фотографија. Наравно, можете видети зашто људи у Сан Франциску можда буду протестовали због коришћења јавних стајалишта од стране Гугл аутобуса. И наравно, понекад људи из рачунарске индустрије кажу глупе и зле ствари о бескућницима. Али када Марк Цукерберг прати вођство других технолошких гиганата, као што су Бил Гејтс, и чини огромне добровољне прилоге, она враћа веру људи у технолошку индустрију и у њене чланове.

Цукерберг даје своје акције из дела секундарних залиха Фејсбука. Ројтерс наводи да ће Цукерберг продати 41,4 милиона акција, смањујући своју гласачку моћ у друштву са 58,8% на 56,1%. Продаја деоница осталих чланова обухвата, измећу осталог, и деонице члана одбора Марка Андресена, који ће продати 1,65 милиона акција. Од самог Фејсбука биће продато 27 милиона акција.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

12 + 12

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности