Гугл открива "Пројекат Танго" – Смартфон који види у 3-Д

// Категорије: ИТ | Магазин |

Гугл дивизија за напредну технологију и пројекте (АТАП) питала је професионалне девелопере да се позабаве њиховим последњим изумом: 3-Д телефоном, коме је компанија дала надимак "Пројекат Танго". Циљ управо најављеног прототипа је да прави и слика 3Д моделе путем сензора који праве преко 25,000 мерења објекта сваке секунде.

Са белим екстеријером око 5-инчног екрана, овај телефон користи Гуглов Андроид оперативни систем.

Поред мноштва предности нове технологије, Гугл предвиђа да би овај уређај могао да се користи да се слика домаћинство пре него што се иде у куповину намештаја, затим, да се креира сет виртуелних игрица у сопственом дому или као алат за навигацију у непознатим затвореним локацијама за особе које имају проблема са видом.

Џони Ли, главни на Пројекту Танго изјавио је: “Ми смо физичка бића која живе у 3-Д свету, ипак наши мобилни уређаји претпостављају да се границе нашег света завршавају на крајевима екрана.”

Две стотине тест уређаја биће доступно већ 14. марта девелоперима у различитим пољима – навигацији, игрицама и сензорима за обраду података. Из Гугла су изјавили да траже професионалне девелопере са жељом да креирају нешто више од тач-скрин апликације. Уређај се прави већ око годину дана и за израду су коришћена најновија истраживања из области роботике у последњих 10 година са универзитета, из лабораторија и индустријских партнера у девет различитих земаља.

Девелопери се могу јавити да учествују ОВДЕ, или могу да погледају више о Танговим могућностима на Гугловом видеу испод:

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности