Катедра за математику унапређује методе слуђивања

// Категорије: Наш коментар | Прва година |

Катедри за математику су одавно престале да раде кочнице по питању небулозног понашања, а у последње врем су изгледа додали гас. Данашњи колоквијум из математике 2 полаган је у невероватним условима, па не чуди што су студенти револтирани данашњим непријатностима којe су их затеклe на њему.

Прва непријатност која је задесила студенте јесте шетање од учионица до амфитеатара и обратно. Прво се улазило у амфитеатре и учионице према списковима који су објављени на страници предмета, а затим су 5 минута пред почетак колоквијума студенти пребацивани у друге учионице јер није било места за све студенте са списка.

Ово није први пут да се дешава овако нешто јер су студенти осетили на својој кожи да многе катедре примењују овај принцип. Не знамо да ли је толико тешко пребројати места у учионицама једном за свагда и на основу тога правити списке за полагање?

Друго изненађење је обавештење дежурних професора о томе да колоквијум траје 1 сат и 45 минута, а не 2 сата као што је било најављено. Ово је аргументовано тиме да је колоквијум лак и да није потребно 2 сата за решавање истог. При том, задаци нису били нимало лаки по мишљењу студената. Неки задаци нису ни одрађени на вежбама, а појавили су се на колоквијуму. Постављамо питање да ли је сврха катедре за математику филтрирање студената? Да ли се циљ катедре огледа у томе да научи студенте нешто или да им одузме поен на сваком месту на којем је то могуће?

Трећа и највећа небулоза на коју су студенти наишли данас, јесте подела папира на којима су студенти обавезни да напишу најважније кораке и решења, као и да нумеришу стране у вежбанци на којима се налази дати задатак.

Овај потез је одрађен на пола колоквијума, приликом обиласка учионица од стране асистената. Објашњавање правила за попуњавање овог папира варирало је од асистента до асистента, тако да неки студенти нису знали да треба да нумеришу стране, док неки студенти нису знали да последњих 15 минута колоквијума имају за преписивање решења и корака на папир. По речима асистената и дежурних на колоквијуму, сврха овог папира је да се радови брже прегледају. Асистенти данас изгледа не очекују да треба да уложе труд у прегледање - најбоље да то неко други уради за њих, па нису они ту због тога. А начин на који су студенти попуњавали тај папир сигурно неће помоћи при прегледању.

Епилог ових новотарија би требало да буде смањење времена прегледања. Ми се надамо да ће барем смањити чекање резултата са 30 на 25 дана. Бар да видимо неки помак. Оно што је сигурно је да су студенти више него бесни због данашњег колоквијума и организације истог.

Не мењајте канал, на правом сте месту.

 

 

Ma sve katedre i ceo fakultet ne valja. Ali smo zato mi super i trebali bi svi da polozimo.

Објављено: 30.04.2014 21:41 - (Ivan)


0
0
instagram.com/p/nQ5AeUyKeL/

Објављено: 29.04.2014 16:12 - (a i katedra za statistiku takodje)


0
0

Poštovane kolege, 

Usled priličnog broja sumnjivih komentara i aktivnosti, svi komentari su privremeno isključeni. 
Očekujemo da ćemo u toku jutra proveriti njihovu autentičnosti  da će tada biti vraćeni.

Izvinjavamo se i želimo vam sreću u pripremi kolokvijuma.


Објављено: 25.04.2014 02:34 - (Пушкице)


7
16
Žarko valjda radi u računarskom centru faksa. Ako je on sve vreme ovo radio umesto Nebojše, onda neka se Nebojša obračunava direktno sa njim.

Објављено: 25.04.2014 00:09 - (Neko)


0
2
82
15

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

16 + 7

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности