Одиграно финале светског првенства у игрици Дота 2

// Категорије: ИТ | Магазин | Забава | Вести |

Синоћ је одиграно финале светског првенства у игрици Дота 2 у Сијетлу. Победници, екипа Newbee, освојили су 5.000.000 долара!

Ако узмемо у обзир да су чланови победничке екипе добили више новца него чланови Немачке фудбалске репрезентације за освајање светског првенства у фудбалу, раст популарности професиналног играња видео игрица је више него очигледан. Да не помињемо да је финале играно пред скоро 20.000 гледалаца у хали KeyArena. 

Да цела прича поприма облик спорта потврђују чињенице да је финале уживо преносила можда и највећа спортска мрежа ЕСПН, као и да универзитети у Јужној Кореји дају спортске стипендије младим "гејмерима" под истим условима као и фудбалерима, кошаркашима и осталим традиционалним спортистима.

Са друге стране поставља се питање да ли се "гејминг" може стављати у исти кош са спортом и да ли је нормално да млади људи проводе преко 10 сати дневно играјући игрице. 

У сваком случају ово је нешто потпуно ново тако да ћемо у развоју ситуације учествовати и ми сами.

Не мењајте канал, на правом сте месту.

 

 

Ovo je najveci fond nagrada ikada u bilo kojoj igrici, preko 5x veci nego prosle godine, Valve je napravio jedan od najboljih modela placanja za tu igricu, i neverovatno je da toliko ljudi zapravo daje novac... Ja sam jedan od njih, pa vi vidite :D I kakva je ovo teska matematika dole... ?

Објављено: 22.07.2014 22:50 - (Cule)


0
0
10
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 13

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности