Sony entertainment произвео губитак од 181 милиона долара

// Категорије: Биз | Магазин | Вести |

У последње време, Sony је кроз производњу мобилних телефона повратио углед великог произвођача хардвера, међутим други делови ове огромне компаније не послују тако добро. У најтежем стању је одсек забаве "Sony Entertainment" који планирају да смање и реструктурирају у светлу критика и великих губитака које производи.

Јављале су се идеје да би одсек забаве требало одвојити од остатка компаније и понудити га на берзи као одвојену компанију, међутим ЦЕО Каз Хираи је одбио овакву идеју истичући вредност хоризонталне интеграције и синергије која се може добити из исте.

Ипак, у компанији признају да ће нешто морати да се промени јер је овај одсек био дубоко у црвеном током последњег кварталног извештаја. Наиме, филмска индустрија је произвела губитак од чак 17.8 милијарди јапанских јена, што је око 181 милион долара.

Разлог томе је чињеница да су неки од филмова, попут "Напад на Белу кућу" и "Штрумпфови 2", за које је процењено да ће бити блокбастери, значајно подбацили.

Решење виде у смањењу буџета за филмску индустрију од чак 250 милиона долара, као и смањењу броја остварења са досадашњих око 23 годишње на око 18 филмова. 

Дакле, тренутно је одлучено да се настави са стратегијом једног Сонија. Наравно до промене неће доћи уколико се настави се производњом лоших остварења. Квалитет је увек гарант успеха.

Ma filmska industrija je postala trešina, većina tih "blokbastera" su treš filmovi sa više desetina miliona spucanih na efekte. Dobri filmovi ne podbacuju ;-)

Објављено: 22.11.2013 12:10 - (Patrick)


0
4
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 9

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности