Успешно завршено светско такмичење у решавању пословне студије случаја BBICC 2018

// Категорије: Факултет | Инфо |

У суботу, 21. априла 2018. године званично је завршено светско такмичење у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2018.

Укупно 100 студената и њихових ментора са 20 универзитета из САД, Аустралије, Канаде, Немачке, Данске, Хонг Конга, Кине и Тајланда решавало је три студије случаја у оквиру шестог интернационалог студентског такмичења у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2018. BBICC такмичење одржано је од 15. до 21. априла у организацији Факултета организационих наука у Београду и највеће менаџмент консалтинг организације Case Study Club.

Прву малу студију случаја коју су студенти радили 5 сати задала је компанија која је глобални специјалиста у управљању енергијом и аутоматизацији, Schneider Electric, а задатак је био креирање стратегије за електронско пословање. Другу малу студију случаја дала је компанија Paneleven Group, а задатак је био да се одабере одговарајућа технологија и адекватан пословни модел за криптовалуту xCEEdium. Компанија Paneleven је специјализована за маркетинг, дистрибуцију, пројекте и развој софтвера и интеграцију успостављања дугорочног односа са водећим компанијама кључног тржишта у овим регионима. Трећу, велику студију случаја компаније Телеком Србија студенти су радили 24 сата. Телеком Србија је модерна, у потпуности домаћа телекомуникациона компанија која већ двадесет година има улогу лидера из области фиксне и мобилне телефоније, интернета и мултимедије, како у земљи тако и у региону. Задатак који је компанија Телеком Србија дала био је да се надоместе опадајући приходи од фиксне телефоније и осмисли начин увођења “интернета ствари” у понуду. Тимови студената су имали прилику да своја решења презентују пред стручним жиријем сачињеним од топ менаџера, консултаната водећих компанија из Србије, као и представника Владе Републике Србије.

“Мислим да би сви тимови требало да буду поносни на идеје које су проистекле из њиховог двадесетчетворочасовног рада. Наши тимови раде недељама и месецима како би дошли до решења, а од такмичара смо добили подједнако квалитетна решења за краћи временски период.” рекао је Милан Симић, извршни директор за ИТ подршку и ICT сервисе компаније Телеком Србија.

‘‘Решавање кејса као један тим захтевало је много вежбе. Потрудили смо се да дођемо до најбољег могућег решења од првих неколико сати рада и то је захтевало да током рада мењамо правац у ком наша идеја иде. Било је занимљиво видети како велика компанија попут Телекома Србија може користити решења нас студената. Наше искуство са такмичења је сјајно и у њему смо јако уживали.’’ рекла је Elieen Smith, такмичарка која је део победничког тима The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University из Канаде.

Победник овогодишњег такмичења је The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University, другопласирани тим је Foster School of Business, University of Washington, док је треће место припало тиму American University of Beirut. Посебну награду добио је Preston Gulledge, студент Foster School of Business, University of Washington из Америке, који се истакао као најбољи презентер.

Друго место

Друго место - Foster School of Business, University of Washington

Треће место - American University of Beirut

Додатне информације о такмичењу, могу се наћи на сајту www.bbicc.org.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 12

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности