Do prakse preko selfija?

// Kategorije: Naš komentar | Fakultet |

 

selfie /ˈsɛlfi/ noun, informal,  a photo of yourself that you take, typically with a smartphone or a webcam, and usually put on a social networking site

Oxford Dictionaries1

 

Fakultet organizacionih nauka je uvek išao u korak s vremenom i svoje studente spremao za stvarne potrebe tržišta rada, a materija je uvek bila sveža i nije zaostajala za stvarnošću. I sada bi neki zlobnici rekli da neki predmeti kasne i deceniju, ali to su zlobnici koji ne vole ovaj Fakultet2 i verovatno pišu za Puškice čiji su članovi poznati fonofobi.

Pre nekoliko dana na stranicama Fakulteta pojavio se vrlo zanimljiv konkurs za praksu3. Otvoren je za sve studente Fakulteta, ali to nije ono što ga izdvaja od ostalih, od posebnih veština potrebno je znati napraviti dobar selfi (selfie, sebić, svojko). Naziv ove drevne veštine nastao je kao posledica pijanstva jednog Australijanca (to i šavovi u donjoj usni) još davnog leta Gospodnjeg 2002.4

Naime, u objavi na sajtu piše: „Prednost prilikom odabira kandidata imaće oni koji budu u prvih 10 na listi Selfikona u haštagu #TeleTrader.“ Zaista, da biste bili sigurni da ćete sebi osigurati praksu potrebno je instalirati aplikaciju, postaviti selfi sa haštagom (hashtag, tarabnjak) i prikupiti što više lajkova, po mogućnosti iz studentskih grupa jer svi obožavaju ljude koji to rade. Svaki dalji komentar bi bio suvišan na ovu vrlo smelu objavu Fakulteta koja približava realnost svoje egzistencije svojim studentima. Ovo ne samo da potiče studente da se zbližavaju jer dobar lajk zlata vredi, već otvara nove poglede u razvijanju profesionalne karijere i na koji način ona počinje.

3„Jer kada bol me strefi / Naš zajednički selfi / Na keca, na keca, brišem za tren“, M.P. (literarni rad i egzegeza poznata organizatorima događaja po kojima je fakultet poznat u poslednjim godinama)

 

Prema tome, krajnje je vreme da skupite to dostojanstvo vredno nove, mlade, moderne, urbane akademske zajednice i počnete sebi stvarati budućnost jednom fotografijom svog lica. Školujete se toliko da biste pokazali da je sve to bezvredno traćenje vremena jer put do uspeha nije u prašnjavim knjigama iz matematike i ekonomije, osim ako vam izgled ne zadovoljava nepisane standarde, onda učite pa vam se možda sreća osmehne.

Ne menjajte #kanal, na pravom ste #mestu…

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
24
1

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

20 + 6

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti