До праксе преко селфија?

// Категорије: Наш коментар | Факултет |

 

selfie /ˈsɛlfi/ noun, informal,  a photo of yourself that you take, typically with a smartphone or a webcam, and usually put on a social networking site

Oxford Dictionaries1

 

Факултет организационих наука је увек ишао у корак с временом и своје студенте спремао за стварне потребе тржишта рада, а материја је увек била свежа и није заостајала за стварношћу. И сада би неки злобници рекли да неки предмети касне и деценију, али то су злобници који не воле овај Факултет2 и вероватно пишу за Пушкице чији су чланови познати фонофоби.

Пре неколико дана на страницама Факултета појавио се врло занимљив конкурс за праксу3. Отворен је за све студенте Факултета, али то није оно што га издваја од осталих, од посебних вештина потребно је знати направити добар селфи (selfie, себић, својко). Назив ове древне вештине настао је као последица пијанства једног Аустралијанца (то и шавови у доњој усни) још давног лета Господњег 2002.4

Наиме, у објави на сајту пише: „Предност приликом одабира кандидата имаће они који буду у првих 10 на листи Селфикона у хаштагу #TeleTrader.“ Заиста, да бисте били сигурни да ћете себи осигурати праксу потребно је инсталирати апликацију, поставити селфи са хаштагом (hashtag, тарабњак) и прикупити што више лајкова, по могућности из студентских група јер сви обожавају људе који то раде. Сваки даљи коментар би био сувишан на ову врло смелу објаву Факултета која приближава реалност своје егзистенције својим студентима. Ово не само да потиче студенте да се зближавају јер добар лајк злата вреди, већ отвара нове погледе у развијању професионалне каријере и на који начин она почиње.

3„Јер када бол ме стрефи / Наш заједнички селфи / На кеца, на кеца, бришем за трен“, М.П. (литерарни рад и егзегеза позната организаторима догађаја по којима је факултет познат у последњим годинама)

 

Према томе, крајње је време да скупите то достојанство вредно нове, младе, модерне, урбане академске заједнице и почнете себи стварати будућност једном фотографијом свог лица. Школујете се толико да бисте показали да је све то безвредно траћење времена јер пут до успеха није у прашњавим књигама из математике и економије, осим ако вам изглед не задовољава неписане стандарде, онда учите па вам се можда срећа осмехне.

Не мењајте #канал, на правом сте #месту…

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
24
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности