Dodela diploma-uništena

// Kategorije: Naš komentar | Fakultet |

“Svečana“ dodela diploma održana je u subotu, 21. marta 2015. Neke naše kolege su bile toliko pod utiskom, da su nas zamolile da ovo iskustvo podelimo sa ostalim studentima, čisto da kako kažu „vide šta ih čeka za koju godinu“.

„Subota, 10 ujutru. Ulazimo na fakultet i naravno već prvi primer savršene organizacije – umesto u onom roze amfiteatru, pomereno je da bude dole u žutom. Samo oni znaju zašto. Pola studentske službe je tu.
Pojavljuje se profesor Milija. Izgleda da je bilo isuviše rano da bi nas naš dragi Dekan udostojio prisustva.

Znamo da je za njega ovo jedan potpuno nebitan događaj, ali za nas koji smo proveli godine učeći i nervirajući se je sve samo ne nevažan. Bili smo već na par različitih dodela na drugim fakultetima kod različitih prijatelja, tako da sedimo i komentarišemo kako će sad da drži neki dosadan motivacioni govor, kako je super što smo završili baš FON, a ne neki drugi fakultet i šta nam sve FON pruža. Nismo se mogli više prevariti, nakon dve-tri kratke uvodne rečenice prof. Suknović prelazi na stvar. Parafraziramo, ali poenta je ista: „Molim vas, kako bismo ovo što brže završili da bude tišina. Ankete će vam sada podeliti da ih popunite. A kada vas prozovemo, molim vas, kako dolazite ni levo ni desno se ne okrećete. Znači idete samo pravo, dolazite i odmah se potpisujete na dva mesta. Znači dva mesta, jedno ide u arhiv Fakulteta drugi u arhiv Univerziteta. Znači kao što sam rekao, ni levo ni desno, prvo potpisivanje. Pa toliko valjda možete da zapamtite“.

Dragi profesore, možemo mi mnogo više od toga da zapamtimo, uspeli smo i fakultet da završimo i vaše ispite da položimo. Verujte nam da pamtimo i vaše izjave kada ste nam pravili nenormalne rasporede ispita i kolokvijuma uz komentar „kako nije planirano da izađemo baš na sve kolokvijume“. Ovim ste još jednom pokazali zašto vas niko od studenata ne voli. Kako bi vas i voleli kad nemate gram poštovanja za nas?

Nakon što se potpišete i dobijete diplomu, dolazi na red još jedan omiljeni lik studenata – Nastić. Brzinski vam pakuje diplomu u kutiju i gura je u ruke uz reči „Srećno“. Srećno? U čemu srećno? Životu? Traženju posla? Valjda se čestita nekome na uspehu, a ne želi sreća? Mada, kome sve delite diplome ovih dana, možda će nam stvarno trebati sreće da kad kažemo nekome šta smo završili nas ne izbaci naglavačke iz kancelarije.

A onda je usledio još jedan šok. Izgled kutije u kojoj stoji diploma. Sigurni smo da nam ne biste poverovali kad bismo vam rekli da je odlepljena, te dokaz možete videti u prilogu.A Dekanu imamo da poručimo ovako, kad već nismo mogli uživo – Ovu kutiju ćemo Vam rado vratiti, a mi očekujemo naš novac nazad. Sigurni smo da za 2$ na aliexpresu možemo naći nešto i kvalitetnije i lepše. A Vama, Upravo, hvala što ste i ovaj dan uspeli da obesmislite.“

Ne menjajte kanal, na pravom ste mestu...

Drage komšije, dodela diploma vam je bila u mnogo čemu skandalozna. A profesor vam je već negde u drugoj, uvodnoj rečenici i najavio kako će sve izgledati, citirajući Batu Živojinovića i slogan iz kampanje 2000. "Znamo se!", pa onda nema ni potrebe, je li, jer se ipak znate, za tu nekim motivacionim govorima, čestitanjima, da vam sad on tu priča kako ste uradili veliku stvar u životu, itd. A onda su usledile te prozivke, nema gledanja levo-desno, šta sad još hoćeš i da te slikaju, pa onda ta raspala kutija, pa izlaz samo na srednja vrata, i onda možeš da uzmeš čašu užegle coca-cole i hladno pecivo i aj ćao, idi se fotkaj na stepenicama. Inače, čestitam vam svima na diplomama. Bravo! Pozdrav od komšinice sa FPN-a. :)

Objavljeno: 26.03.2015 12:04 - (mjo)


0
1
Sve je istina!

Objavljeno: 26.03.2015 11:11 - (fon)


0
0
Fantastično... Još jedno veliko BRAVO za ORGANIZACIONE nauke.... Da znamo šta nas čeka,nas,koji zbog štamparije i zastoja mašina (?!?) nismo dobili diplome tog dana i ne znamo kada ćemo.....

Objavljeno: 26.03.2015 04:02 - (Missangry)


0
0
Obicno, smatram da puskice malo preuvelicavaju situaciju na fakultetu, ali ne i ovo. Licno sam cuo komentare, sada vec diplomiranih studenata koji su bili prepuni besa, sa pavom. Mozda bi najbolje i najbrze bilo da su diplome ostavili studentima na portirnici, pa da ih uzimaju kako koji stigne, manje bi se razocarali...jos jednom katastrofa, a studentima koji su uzeli tu diplomu u jadnoj i bednoj kutiji cestitam i zelim puno srece u pronalazenju posla.

Objavljeno: 25.03.2015 23:43 - (Katastrofa)


0
2
97
3

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

6 + 12

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti