Отворено је такмичење BBICC 2015!

// Категорије: Инфо | Студентске организације | Факултет |

Такмичење у решавању студије случаја Belgrade Business International Case Competition (BBICC) је у среду, 25. марта званично отворено на Факултету органзационих наука, чему је претходио свечани коктел добродошлице у Best Western Хотелу М. Овогодишње такмичење окупило је 12 тимова из целог света и њихове универзитетске професоре. Њима су добродошлицу на предстојећем такмичењу пожелели својим говором председник Српске асоцијације менаџера (САМ), Милан Петровић, затим државни секретар министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин, као и декан Факултета организационих наука проф. др Милан Мартић. Коктелу добродошлице су између осталог присуствовали и aмбасадори следећих земаља у Србији : Аустралије, Португала и Велике Британије, као и представници Амбасада Сједињених Америчких Држава и Канаде.

BBICC је светско такмичење у решавању пословне студије случаја, једино таквог карактера у целој југоисточној Европи. Овај догађај ће се реализовати у току 6 дана, при чему ће преко 60 гостујућих такмичара из целог света имати прилику да упозна српску културу и обичаје. Поред дружења и размене искустава са колегама из иностранства, такмичари ће решавати две студије случаја. Време које ће имати на располагању за осмишљавање решења за исте је 5 и 30 сати. Након тога, 26. као и 29. марта, на Факултету организационих наука, уследиће презентовање решења пред стручним жиријем, састављеним од еминентних људи из српске привреде, менаџера и представника успешних консултантских кућа.

Студенти Факултета организационих наука су вишеструко ангажовани на овом пројекту. Док је један део студената задужен за целокупну организацију догађаја, други део чини тим такмичара који ће представљати Београдски Универзитет на BBICC 2015. Поред Факултета организационих наука, ове године ће се такмичити и студенти престижне Wharton пословне школе из Пенсилваније (САД), Auckland Универзитета (Нови Зеланд), Универзитета Queensland (Аустралија), чак три тима из Канаде – Concordia Универзитета, Универзитета British Columbia и McGill Универзитета, прошлогодишњи победник -National University of Singapore (Сингапур), тим са Тајланда и из Хонг Конга, а међу представницима Европе, поред Београдског Универзитета јесу Универзитети из Порта (Португал) и Манчестера (УК).

Више о догађају можете сазнати на : http://www.bbicc.org/

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

10 + 12

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности