Фејсбук купио Окулус ВР

// Категорије: ИТ | Магазин |

Не баш давно, када смо писали на тему топ хај-тек професија будућности, поменули смо Окулус рифт сет. Данас је Марк Цукерберг на свом Фејсбук профилу објавио да је Фејсбук купио  управо Окулус ВР, лидера у технологији виртуелне реалности. 

 

Људи који су испробали овај сет су изјавили да је осећај који су имали био потпуно другачији од било чега што су икада искусили у својим животима.

Мисија Окулуса је да вам омогући да доживите немогуће. Окулус рифт сет већ одавно жељно ишчекује гејмерска заједница. Девелопери су такође заинтересовани да раде на развоју ове платформе. Фејсбук ће помоћи тиму из Окулуса да развију сопствени продукт, али ће Окулус наставити са самосталним радом у оквиру Фејсбука како би то постигли.

Али све ово је само почетак; након игрица, Окулус ће постати платформа за многа друга искуства. Замислите да гледате утакмицу из првог реда на стадиону, да учите у учионици са студентима и професорима из читавог света, или да се консултујете са доктором лицем-у-лице – само ставивши наочаре код куће.

 „Ово је заиста нова комуникациона платформа. Замислите да не делите само моменте са вашим пријатељима онлајн, већ читава искуства и авантуре.

Виртуелна стварност је некада била само сан или научна фантастика. Али Интернет је такође некада био само сан, као и компјутери и смартфонови. Будућност долази и имамо шансу да је заједно развијамо. Једва чекам да почнем да радим са целим тимом из Окулуса како бисмо довели будућност свету, и како бисмо откључали нови свет за све нас.“, написао је Цукерберг.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
5
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 1

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности