Malverzacije prilikom izbora studenta prodekana

// Kategorije: Naš komentar | Fakultet |

Konkurs za Studenta prodekana raspisan je 10.10. tekuće godine i prema zvaničnom dokumentu koji je zaprimljen 12. oktobra od strane Fakulteta, i potpisan od strane predsednika Unije studenata, traje još uvek!

Naime, poslednji dan za prijavu je 18. novembar, što nije sprečilo Uniju studenata da prekrši rok koji je sama postavila i sinoć proglasi novog Studenta prodekana - Damjana Rovinca.

Pokušaj da se opravdaju navodnom greškom u dokumentu nije uspeo. U komentaru na njihovu Facebook objavu o proglašenju nalazi se skrinšot na kome se tačno vidi kada je izvršena poslednja izmena dokumenta koji oni prilažu i tvrde da je validan. U njemu piše da je rok za predaju dokumentacije do 18.10., međutim taj dokument niti je potpisan, niti je zaprimljen od strane Fakulteta i ne možemo ga smatrati validnim.

Sve da je i datum koji oni tvrde validan, postavlja se pitanje da li je nezavisni kandidat, koji želi da bude Student prodekan, a nema mašineriju Parlamenta iza sebe, u mogućnosti da za samo 7 dana prikupi 100 potpisa?! „7 dana je zaista dovoljan vremenski period“, tvrdi Rovinac.

Šta će biti sa onim kandidatima koji još nisu predali potpise a imaju nameru da to urade? Da li je njihovo pravo da budu birani onemogućeno? "Ako je neko prikupljao potpise zamoliću ga da mi ih da na uvid jer obrasci uvek imaju svoju formu pa ako se poklapa onda u redu." - odgovara nam Rovinac, kandidat za prodekana a ujedno i komisija koja proverava druge kandidature? Lapsus, uverava nas, to će uraditi Parlament (nije šija nego vrat).

Deluje kao da je sve unapred odlučeno, a da je objavljivanje konkursa samo ispunjavanje forme. Setimo se samo kako je Unija studenata došla na vlast. Zbog samovolje prethodnih lidera, nezainteresovanosti za poboljšanje uslova studiranja, već ispunjavanje samo svojih interesa, Unija je došla kao preko potrebno osveženje za FON. Ova situacija previše podseća na neke koje su se dešavale i pre, pa se onda ne mogu ljutiti ako neko kaže čuveno "ma svi su oni isti".

Na kraju podsećamo i na činjenicu da je kolega Rovinac potpredsednik za saradnju sa privredom u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu pa se pitamo da li će imati dovoljno vremena da se zaista posveti studentima i pored tih drugih obaveza.

Ne menjajte kanal, na pravom ste mestu...

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
29
2

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

5 + 8

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti