Малверзације приликом избора студента продекана

// Категорије: Наш коментар | Факултет |

Конкурс за Студента продекана расписан је 10.10. текуће године и према званичном документу који је запримљен 12. октобра од стране Факултета, и потписан од стране председника Уније студената, траје још увек!

Наиме, последњи дан за пријаву је 18. новембар, што није спречило Унију студената да прекрши рок који је сама поставила и синоћ прогласи новог Студента продекана - Дамјана Ровинца.

Покушај да се оправдају наводном грешком у документу није успео. У коментару на њихову Facebook објаву о проглашењу налази се скриншот на коме се тачно види када је извршена последња измена документа који они прилажу и тврде да је валидан. У њему пише да је рок за предају документације до 18.10., међутим тај документ нити је потписан, нити је запримљен од стране Факултета и не можемо га сматрати валидним.

Све да је и датум који они тврде валидан, поставља се питање да ли је независни кандидат, који жели да буде Студент продекан, а нема машинерију Парламента иза себе, у могућности да за само 7 дана прикупи 100 потписа?! „7 дана је заиста довољан временски период“, тврди Ровинац.

Шта ће бити са оним кандидатима који још нису предали потписе а имају намеру да то ураде? Да ли је њихово право да буду бирани онемогућено? "Ако је неко прикупљао потписе замолићу га да ми их да на увид јер обрасци увек имају своју форму па ако се поклапа онда у реду." - одговара нам Ровинац, кандидат за продекана а уједно и комисија која проверава друге кандидатуре? Лапсус, уверава нас, то ће урадити Парламент (није шија него врат).

Делује као да је све унапред одлучено, а да је објављивање конкурса само испуњавање форме. Сетимо се само како је Унија студената дошла на власт. Због самовоље претходних лидера, незаинтересованости за побољшање услова студирања, већ испуњавање само својих интереса, Унија је дошла као преко потребно освежење за ФОН. Ова ситуација превише подсећа на неке које су се дешавале и пре, па се онда не могу љутити ако неко каже чувено "ма сви су они исти".

На крају подсећамо и на чињеницу да је колега Ровинац потпредседник за сарадњу са привредом у Студентском парламенту Универзитета у Београду па се питамо да ли ће имати довољно времена да се заиста посвети студентима и поред тих других обавеза.

Не мењајте канал, на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
29
2

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 16

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности