Краве уче, кочијаши предају... Ви збуњени?

// Категорије: Инфо |

Не тако често међу факултетске професоре залутају појединци којима културна комуникација и факултетско ословљавање са «колега» превазилазе оквир кућног васпитања, те као алтернативу бирају неконвенцијалне «титуле» карактеристичне пијачној комуникацији. На једну такву причу налетели смо у пролазу, јер се провлачила кроз данашња говоркања на Факултету. Реч је о професору Братиславу Петровићу са катедре Теорија система, који је пред пуним амфитеатром колегиницу са треће године назвао кравом (добро је да није зебром), накнадно се извинивши... кравама које су бар корисне јер нам дају млеко.
Ранија искуства кажу да професору Братиславу овакви испади нису несвојствени или непознати, али након овог (и још неколико које смо додали у дугој вести) испада, просто морамо да се запитамо студирамо ли ми у градском превозу или на факултету, и образују ли нас професори или... па, нећемо навести занимање да се неко не осети прозваним.

Осим етикетирања животињским именима, дознали смо да професор својим студентима «тепа» називајући их и «колатералном штетом односа њихових родитеља», «промашајима», «неспособњаковићима». Проспе се још по који комплимент и опаска у ходу, а нису ништа мање непријатни и некултурни него оно што смо претходно навели.
Чини се да поменутом професору нико није рекао да претња тешким испитом и пијачно ословљавање нису баш најефикаснији начин за успоставу комуникације са студентима, а посебно нас чуди то да међу «промашајима» којима тренутно предаје има и студената који су за одличне резултате током студија награђивани од стране Факултета.

Јако непријатно изненађени начином на који професор одржава предавања овим текстом желимо да укажемо на проблем у нади да ће се ниво комуникације поправити и да ће однос професора са неким будућим генерацијама бити нормалан. Или, у случају да је то превелики залогај за професора Петровића, да ће се бар подићи на ниво градског превоза зоне 1.

Bata je sasvim korektan,makar ume da drzi paznju studentima na predavanjima ,koja su po meni interesantna ako se uzme u obzir materija koju radimo.

Објављено: 31.12.2010 00:55 - ()


0
0
Naime, postoje neki profesori cija predavanja predstavljaju uvredu za mozak. Pritom se jako lepo izrazavaju. +1

Објављено: 30.12.2010 13:14 - ()


0
0
Reci cu samo da je g-din Bata malo preterao ali je 100% u pravu. Fazni portreti, linearnost, vremenska invarijantnost, jordanova ka. forma - sve su to stvari bez kojih nema zaposlenja i velikih plata u buducnosti! Sa vama i u novogodisnjoj noci!

Објављено: 29.12.2010 19:44 - ()


0
0
Pravda za Kravu!

Објављено: 29.12.2010 11:19 - ()


0
1
Profesor je u pravu. Bravo.

Објављено: 29.12.2010 04:11 - ()


0
1
e pa za to se lepo izbace ti ljudi,a ne da ih nazivas kravama!

Објављено: 28.12.2010 22:03 - ()


0
0
Podrzavam profesora. Stvarno neke krave dolaze na predavanja samo da bi pricale tj mukale i bile vidjene na pasnjaku, a time ometaju studente da slusaju nastavu.

Објављено: 28.12.2010 21:04 - ()


0
0
Ovi sa puskica mnogo citaju skandal...

Објављено: 28.12.2010 20:36 - ()


0
0
pa kad svi glasno pricaju dok predaje nije nije ni cudo sto klik klaku pukne film!(realno i kolege se ponasaju kao na pijaci mogu bar da cute i da ne dopisuju vise druge ljude svaki put ponisti spisak sta ja onda dzabe ustajem rano za ta predavanja!) :D al njegova predavanja najzanimljivija, kad dodje pa sve redom isproziva od katedre sa matematike do ovih iz programiranja(citaj Devidzic i Neskovic)

Објављено: 28.12.2010 18:56 - ()


0
0
Kralj ! I ja bi isto uradio neki stvarno jesu «kolateralnom štetom odnosa njihovih roditelja» ahahahah. Kakav je to kralj radujem se njegovom predavanju iako sam druga god. Jedva cekam

Објављено: 28.12.2010 15:29 - ()


0
0
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 13

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности