Програм плаћене праксе у компанији Нелт

// Категорије: Праксе и запослење |

Пријаве за овогодишњи стипендијски програм за таленте компаније Нелт, "Добар старт", су почеле и трајаће до 20. јуна. "Добар старт" је Нелтов програм плаћене праксе покренут пре девет година, осмишљен да студентима завршних година, дипломцима, апсолвентима и студентима мастер студија пружи прилику да своју професионалну каријеру и развој пословних вештина започну у једном од сектора водеће компанијеу домену дистрибуције и логистике у региону: стратегије, продаје, ИТ-а, финансија и логистике, а од ове године и у оквиру сектора фармације и људских ресурса.

Отворено је укупно 25 позиција за праксу. Полазници, кроз бројне радионице, обуке, тренинге, пројекте и практичан рад са менторима и њихову подршку, добијају свеобухватан увид у функционисање свог сектора, али и свих делова једног великог система, док стичу професионална знања, радне вештине и практична искуства из конкретних области која ће им бити од велике помоћи у даљој каријери.

„Циљ нам је да дамо подршку младим људима на старту њихове каријере, и пружимо им прилику да своје прве професионалне кораке направе у компанији која већ 30 година успешно послује на бројним тржиштима. Током девет година, сјајни студенти су прошли кроз овај свеобухватни и веома пажљиво осмишљен програм. У Нелту су стицали значајно практично искуство, специфичне вештине и пред нашим очима се развијали у модерне лидере, отворених умова и спремне да дају све од себе како би кроз континуирану едукацију, напредовали. Око 95 одсто полазника програма је остало да ради у Нелту након завршене праксе и на то смо веома поносни. То показује и њихову и нашу посвећеност, мотивисаност и преданост да се развијају и припреме за све оно што даље долази. Радујемо се новој генерацији полазника, свежој енергији коју ће донети и спремни смо да им покажемо шта све могу постићи и постати“, каже Марија Илић, супервизорка за привлачење и селекцију кадрова компаније Нелт.

Програм траје шест месеци, уз радну недељу од 20 сати. Између осталог, полазници добијају финансијску надокнаду за свој рад, уз могућност рада од куће и флексибилног радног времена и организован превоз из Београда и Новог Сада.

Процес селекције има неколико фаза. Први круг је пријава на конкурс путем сајта "Добар старт". Уз слање биографије, полазници се позивају на онлине тестирање, тест личности и тест мотивације. Кандидати који су прошли у други круг позивају се на интервју са HR-ом, док их у трећем чека учешће у групној вежби, заједно са другим кандидатима, што служи као додатни увид у вештине и компетенције. Финални, четврти, корак у процесу селекције је дубински интервју на ком кандидати упознају свог потенцијалног ментора и добијају више информација о будућем тиму, плану праксе и свог развоја.

"Добар старт" је одличан први корак ка испуњењу циља за све оне који желе да раде у модерном и успешном систему, у окружењу које је мотивишуће, са колегама који их свакодневно инспиришу да буду најбоља верзија себе у сваком смислу! Осим што је програм сјајна база за даљи развој каријере, ово је уједно и прилика да студенти своје формално образовање и теорију примене у пракси, уче од врхунских професионалаца и осете узбуђење рада у великом систему. Од ове године, програм Добар старт биће доступан и на тржишту Босне и Херцеговине у секторима продаје, финансија и логистике.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 13

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности