Позоришни програм ДКСГ-а за новембар

// Категорије: Дом културе Студентски град |

Новембарски позоришни програм Дома културе Студентски град: 

Субота 16. 11. у 20:00, Велика сала

НОЋ ПОЗОРИШТА 2013-2014.

Отворено позориште

Нови студио & Ритам Студентског града

UNDER THE RHYTHM

Презентација радионица савременог плеса и свирања на удараљкама...

Играју: Наташа Радојковић, Сунчица Симић,

Наталија Малешевић, Марко Нектан

Ауторка презентације: Сања Цвркотић

Нови студио представља презентацију радионице савременог плеса и физичког театра. У оквиру ове радионице учесници су били у прилици да освесте и оснаже своје тело и искажу своју креативност и стваралачку индивидуалност. Рад на презентацији је инспирисан утицајем музике на плес и плесни материјал.

Радионица за удараљке намењана је студентима који су заинтересовани за бављење музиком и овладавањем вештином свирања на удараљкама. Због наглашеног ритма и популарности ударачких инструмената радионици се могу придружити сви они који желе да на креативан и релаксирајући начин проведу своје слободно време. Перкусионистичка радионица - Ритам Студентског града, једна је од активности квалитетног мотивисања становника Студентског града ка окретању правим музичким вредностима. Радионицу води: Александар Андрејевић

 

Уторак 19. 11. у 20:00, Велика сала

Народно позориште у Београду

Жељко Хубач:

БИЗАРНО*

Играју: Игор Ђорђевић, Никола Вујовић, Милош Ђорђевић, Соња Милојевић, Сузана Лукић

Режија: Снежана Тришић

... Би­зар­но је цр­но­ху­мор­на фу­га о смр­ти, ко­ја се од­ви­ја на раз­ли­чи­тим ни­во­и­ма јед­ног со­ли­те­ра у ко­јем жи­ве нар­ко­ма­ни, спон­зо­ру­ше и ма­фи­ја­ши, а кроз ко­ју про­ве­ја­ва за­ни­мљи­во пла­си­ран осе­ћај не­из­бе­жно­сти тра­гич­ног ис­хо­да...

 

Уторак 26. 11. у 20:00, Велика сала

Београдско драмско позориште

Сара Радојковић:

ЗЕЧЕВИ СУ БРЗА ХРАНА*

Играју: Слободан Бода Нинковић, Иван Михаиловић, Наташа Марковић, Ваја Дујовић, Саво Радовић, Сандра Бугарски, Марко Мак Пантелић

Режија: Маја Малетковић

Зечеви су брза храна, је драма која говори о парадоксу заборбљености човека у систему који је он сам створио. Кроз палету ликова на комичан али и дубоко потресан начин упознајемо живот једне министарске породице која у борби за одржање привидне идиле, има само један проблем отелотворен у лику Марије – бунтовнице која је у једнаком сукобу са окружењем колико и сама са собом.

 

Среда 27.11. у 20:00, Велика сала

Кроз Прозор Фабрика

Ле Студио

SWEENEY TODD*

Мјузикл

Играју: Лео Иванишевић, Ања Ђуричин,

Андрија Петровић, Бојана Симић, Андреј Острошки, Милијана Кнежевић, Ивана Ракић, Наташа Бакић, Олга Николић, Лидија Вулетић, Миша Мраовић, Стеван Станчевић

Режија: Жан - Бабтист Демарињи

(Јеан-Баптисте Демаригнy)

Радња мјузикла Свини Тод смештена је у Енглеску 19. века. Говори о Бенџамину Баркеру, званом Свини Тод, који се вратио у Лондон након што је одслужио 15 година неправедно стечене робије. Затвор му је наместио судија Турпин како би освојио Бенџаминову супругу Луси. Када сазна да се његова супруга убила након што је судија Турпин и њој уништио живот, Тод се заклиње на освету Турпину, а и целом свету. Удружује се с госпођом Ловет, женом која прави најгоре пите у Лондону, и отвара берберницу у којој спроводи крваву освету.

 

НОВИ СТУДИО

Радионица савременог плеса - Тело, простор и време

Студио 26 / Велика сала

Понедељак / среда 15:00 - 17:00

Водитељка и ауторка радионице: Сања Цвркотић

Радионица почиње лаганим загревањем, упознавањем учесника са савременим плесним техникама са циљем да овладају речником покрета и вештина, развијајући тако своје држање, равнотежу, координацију, снагу. У другом делу радионице бавићемо се импровизацијом: процесом трагања кроз игру.

Истажујући однос и појам тела, простора и времена, ствараћемо плесну композицију и материјал за даљи рад, који ће у виду презентације бити приказан јавности.

Радионица се одржава два пута недељно у трајању од по два сата. Учешће је бесплатно. Од полазника се не очекује да имају техничко предзнање, већ да су спремни да се препусте откривању сопствене физикалности и креативности.

 

РАДИОНИЦА СТУДИЈА ГЛУМЕ ЧЕТВРТИ ЗИД

Велика сала

Субота / недеља 11:00-16:00

Студио воде:

Немања Савковић, редитељ и наставник глуме

Срђан Карановић, глумац и наставник глуме

Александра Вељковић, глумица и наставник сценског покрета

Радионица Студија глуме Четврти зид обављаће своје активности, почев од 12.10.2013.

Студио глуме Четврти зид основан је 2001. године. Делатност Студија обухвата глумачку едукацију полазника и припрему одговарајућих сценских програма. За протеклих дванаест сезона 188 чланова Студија учествовало је у извођењу 15 јавних часова и 10 драмских представа. Универзитетске студије глуме досад је уписало 28 чланова Студија.

 

ТАЛИЈА

Креативна радионица глуме

Мала сала

Недељом од 10.30 до 13.30

Радионицу воде: Љиљана и Дарко Јоксимовић

Креативна радионица глуме за децу, узраста од 4 до 7 година, одржава се недељом од 10:30 сати, а за узраст од осам до четрнаест година од 11:30 сати. Радионица постоји већ 15 година. Са децом се ради на усавршавању правилног говора, дикције, концентрације и креативности, развијајући код њих љубав према драмској, музичкој и плесној уметности. На крају зимског и пролећног циклуса, одржаће се представе које ће сублимирати све научене елементе, а родитељи ће моћи да провере колико су деца напредовала.

Радионицу воде предавачи са двадесетогодишњим искуством у раду са децом, Љиљана и Дарко Јоксимовић, заједно са сарадницима из домена музике Милицом Андријанић, певања Александром Вавићем и плеса Бонијелом Анастасов.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности