Otvaranje FON Hakatona

// Kategorije: Studentske organizacije | IT |

Peti po redu FON Hakaton obeležiće saradnja kompanije Telekom Srbija i Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka. Kompanija Telekom Srbija podržaće osnovni cilj ovog centra, a to je razvoj savremenih i praktičnih znanja i veština studenata, ali i preduzetničke kulture, kroz saradnju sa privredom. Udruženje studenata informatike „FONIS“ , koje je i organizator ovog takmičenja, posebno ističe rekordan broj prijavljenih timova - 60 timova sa više uglednih obrazovnih institucija.

Preko 220 studenata pokazalo je interesovanje da iskaže kreativnost i stečeno znanje u rešavanju zadatih izazova od strane kompanije Telekom Srbija. Cilj ovog projekta je pružanje mogućnosti mladima da stvore sebi uslove za potencijalno
zaposlenje ili samozaposlenje.

Timovi će se takmičiti na tradicionalnom programerskom takmičenju Hakatonu i takmičenju u osmišljavanju inovacija Tech Challenge-u. Na Hakatonu će učestvovati 15 odabranih timova koji će za razvoj aplikacije, u oblasti rada nad podacima, imati 24 sata. S druge strane, u okviru Tech Challenge-a, kreatori inženjerskih rešenja podeljeni u 8 timova, će dobiti zadatak da predlože tehnološke inovacije kompaniji Telekom Srbija.

Timovi će svoja rešenja prezentovati 1. aprila od 15 časova u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka. Svečanosti će prisustvovati predstavnici kompanije Telekom Srbija, profesori i zaposleni na Fakultetu organizacionih nauka, domenski eksperti kao i studenti koji će podržati svoje kolege.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

1 + 13

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti