Отварање ФОН Хакатона

// Категорије: Студентске организације | ИТ |

Пети по реду ФОН Хакатон обележиће сарадња компаније Телеком Србија и Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука. Компанија Телеком Србија подржаће основни циљ овог центра, а то је развој савремених и практичних знања и вештина студената, али и предузетничке културе, кроз сарадњу са привредом. Удружењe студената информатике „ФОНИС“ , које је и организатор овог такмичења, посебно истиче рекордан број пријављених тимова - 60 тимова са више угледних образовних институција.

Преко 220 студената показало је интересовање да искаже креативност и стечено знање у решавању задатих изазова од стране компаније Телеком Србија. Циљ овог пројекта је пружање могућности младима да створе себи услове за потенцијално
запослење или самозапослење.

Тимови ће се такмичити на традиционалном програмерском такмичењу Хакатону и такмичењу у осмишљавању иновација Tech Challenge-у. На Хакатону ће учествовати 15 одабраних тимова који ће за развој апликације, у области рада над подацима, имати 24 сата. С друге стране, у оквиру Tech Challenge-а, креатори инжењерских решења подељени у 8 тимова, ће добити задатак да предложе технолошке иновације компанији Телеком Србија.

Тимови ће своја решења презентовати 1. априла од 15 часова у просторијама Факултета организационих наука. Свечаности ће присуствовати представници компаније Телеком Србија, професори и запослени на Факултету организационих наука, доменски експерти као и студенти који ће подржати своје колеге.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 14

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности