Отворен пети по реду ФОН Хакатон

// Категорије: ИТ | Инфо |

CODE YOUR DREAMS, HACK THE FUTURE

(ФОН, 31. март 2018.) Данас је на Факултету организационих наука отворен пети по реду ФОН Хакатон. Ове године ФОН Хакатон обележиће сарадња компаније Телеком Србија и Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука. Компанија Телеком Србија подржаће основни циљ овог центра, а то је развој савремених и практичних знања и вештина студената, али и предузетничке културе, кроз сарадњу са привредом. Присутнима су се обратили доц. др Марко Петровић, продекан за научно-истраживачки рад на Факултету организационих наука; Милан Симић, извршни директор Телекома Србија за ИТ подршку и ICT сервисе и председник удружења студената информатике „ФОНИС“.

„Задовољство ми је сто ове године реализујемо пети по реду ФОН Хакатон и то у Истраживачко-развојном центру Факултета организационих наука. Поносан сам на чињеницу да смо успели да реализујемо како велике, тако и оне мање пројекте за годину и по дана колико Центар постоји. Ово је један од значајнијих студентских подухвата где се трудимо да будемо максимално укључени кроз менторски рад и пуну подршку. Ове године поред самог Истраживачко-развојног центра Факултета, подршку студентима пружа и компанија Телеком Србија. Веома сам им захвалан што су препознали значај Хакатона  и што су створили амбијент да студенти дају најбоља решења. Сигуран сам да ће студенти својим идејама и знањем успети да развију решења која ће допринети унапређењу пословања компаније Телеком Србија.“ – изјавио је доц. др Марко Петровић, продекан за научно-истраживачки рад на Факултету организационих наука.

„Сведоци смо да дигиталне технологије уносе драматичне промене у све области живота. Како бисмо као друштво могли да одговоримо на тако динамичан процес, неопходно је да инвестирамо пре свега у знање. Телеком Србија је путем програма које покреће и кроз сарадњу са партнерима настојао да подстакне процес практичне примене стечених знања и побуђивање предузетничког духа. Верујемо да је то прави пут ка креирању културе иновирања и стварања нових вредности, док  је стално унапређивање образовања нужан предуслов на том путу“ -  изјавио је Милан Симић, извршни директор Телекома Србија за ИТ подршку и ICT servise.

Удружења студената информатике „ФОНИС“ , које је и организатор овог такмичења, посебно истиче рекордан број пријављених тимова - 60 тимова са више угледних образовних институција. Преко 220 студената показало је интересовање да искаже креативност и стечено знање у решавању задатих изазова од стране компаније Телеком Србија. Циљ овог пројекта је пружање могућности младима да створе себи услове за потенцијално запослење или самозапослење.

Тимови ће се такмичити на традиционалном програмерском такмичењу Хакатону и такмичењу у осмишљавању иновација Tech Challenge. На Хакатону учествује 15 одабраних тимова који ће за развој апликације, у области рада над подацима, имати 24 сата. С друге стране, у оквиру Tech Challenge-а, креатори инжењерских решења подељени у 8 тимова, су добили задатак да предложе технолошке иновације компанији Телеком Србија.

Тимови ће своја решења презентовати 1. априла од 15 часова у просторијама Факултета организационих наука. Свечаности ће присуствовати представници компаније Телеком Србија, професори и запослени на Факултету организационих наука, доменски експерти као и студенти који ће подржати своје колеге.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности