Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2022

// Kategorije: Info |

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva - Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus.

Program je namenjen mladima od 15 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte. Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti, ali i drugim bliskim temama.

Konkurs je otvoren do 15. maja u 23:59h. Prijave se nalaze na sajtu apply.socialimpactaward.net.

Kako izgleda učešće na Social Impact Award programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 15. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu glasova žirija 10 najboljih ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje, zatim prolaze kroz tromesečni period inkubacije (od jula do septembra) koji podrazumeva intenzivni rad na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi se ta ideja pretvorila u održiv biznis.

Tri tima koji budu izabrani od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatna tri meseca mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit koja se ove godine održava u Beču.

Ko može učestvovati?

Sve prijave za Social Impact Award 2022 moraju da ispune sledeće uslove:
    • Svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. januara 1992. i 31. decembra 2007.;
    • Podnosioci prijava nisu učestvovali u SIA inkubaciji niti su osvojili SIA prethodnih godina sa istom idejom;
    • Ideja nije pravno utemeljena pre 1. januara 2021. godine.;
   • Ideja nije primila formalnu startap podršku pre konkurisanja. Pod formalnom startap podrškom se smatra finansijsku podrška treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade...)
    • Uvažavaju se samo one prijave koje su potpune i podnete na vreme putem naše web stranice. Rok za podnošenje prijava 15.5.2022. u 23:59.

Kako do prijave?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na link apply.socialimpactaward.net.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a program su podržali Erste Banka, Coca – Cola HBC Srbija, SAP, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

10 + 4

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti