Отворен је конкурс за Social Impact Award 2022

// Категорије: Инфо |

Највећи европски програм за подршку иновација у области социјалног предузетништва - Social Impact Award, отворио је пријаве за нови циклус.

Програм је намењен младима од 15 до 30 година који имају иновативна решења за друштвене изазове и потребна им је менторска и финансијска подршка како би ова решења спровели у одрживе пројекте. Пројекти се могу бавити следећим темама: смањење сиромаштва, здравство, образовање, животна средина, енергија, информационе и комуникационе технологије, људска права, једнаке могућности, али и другим блиским темама.

Конкурс је отворен до 15. маја у 23:59h. Пријаве се налазе на сајту apply.socialimpactaward.net.

Како изгледа учешће на Social Impact Award програму?

Сви тимови и појединци који се пријаве до 15. маја пролазе процес селекције и оцењивање стручног жирија. На основу гласова жирија 10 најбољих идеја улази у финале. Финалисти, односно финалисткиње, затим пролазе кроз тромесечни период инкубације (од јула до септембра) који подразумева интензивни рад на развоју пројеката са додељеним менторима и експертима како би се та идеја претворила у одржив бизнис.

Три тима који буду изабрани од стране стручног жирија на крају програма добијају додатна три месеца менторске подршке, новчану награду у износу од 1500 ЕУР и прилику да учествују на међународној конференцији SIA Summit која се ове године одржава у Бечу.

Ко може учествовати?

Све пријаве за Social Impact Award 2022 морају да испуне следеће услове:
    • Сви чланови главног тима морају бити рођени између 1. јануара 1992. и 31. децембра 2007.;
    • Подносиоци пријава нису учествовали у SIA инкубацији нити су освојили SIA претходних година са истом идејом;
    • Идеја није правно утемељена пре 1. јануара 2021. године.;
   • Идеја није примила формалну стартaп подршку пре конкурисања. Под формалном стартaп подршком се сматра финансијску подршка треће стране која прелази вредност од 3.000€ (анђеоске инвестиције, грантови, награде...)
    • Уважавају се само оне пријаве које су потпуне и поднете на време путем наше веб странице. Рок за подношење пријава 15.5.2022. у 23:59.

Како до пријаве?

Уколико желиш да пријавиш своју идеју, да се развијаш, учиш, упознаш нове људе и закорачиш ка промени, то можеш учини кликом на линк apply.socialimpactaward.net.

Програм у Србији спроводи организација Разливалиште од 2014. године, а програм су подржали Erste Банка, Coca – Cola HBC Србија, SAP, ERSTE Фондација и Универзитет економије и бизниса у Бечу.

Све информације о програму налазе се на сајту serbia.socialimpactaward.net.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности