10 најскупљих видео игрица икада направљених

// Категорије: Магазин |

Видео игрице постале су најпопуларнији вид забаве за млађу, али и старију популацију. Већ неколико деценија, видео игрице окупирају напше телевизоре и рачунаре, а са доласком нових „гејминг“ конзола и рачунара, свет игрица постао је невероватно разнолик и популаран.

Гејминг индустрија развија се невероватном брзином, а популарне игрице зарађују милионе захваљујућу верним фановима који их купују. Ако сте мислили да је креирање видео игре лако, једноставно и јефтино, онда сте направили велику грешку.

Игрице су можда биле јефтине 50-их година, али данас је ситуација потпуно другачија. Представљамо вам 10 најскупљих игрица које су икада направљене.


10. Tomb Raider (2013) – $100 милиона

Tomb Raider, легендарна Лара Kрофт, дуги низ година одушевљава своје фанове сјајним причама о античким гробницама и авантурама. Компанија Square Enix 2013. године направила је „reebot“ легендарне игрице и представила поптуно нову Лару Kрофт.

Нова Лара била је физички и психолошки другачија, а фанови су имали прилику да виде почетак узбудљивог Лариног живота. Ипак, нова игрица није направила велику зараду, а њене креаторе је коштала 100 милиона долара.


09. Red Dead Redemption (2010) – $100 милиона

После невероватних успеха са ГТА игрицама, Rockstar Games својим фановима представио је игрицу дивљег запада. Red Dead Redemption направљен је по принципу ГТА игрице, али се радња дешава на дивљем западу. Невероватан виртуелни свет, сјајна прича и феноменална игривост учинили су ову игрицу невероватно популарном.

Нажалост, Red Dead Redemption никада није изашао за ПЦ, па су у овом ремек делу могли да уживају само играчи са конзолама.  Ова игрица постигла је невероватан успех, а креаторе је коштала 100 милиона долара.

08. Grand Theft Auto IV (2008) – $102 милиона

Rockstar Games су са својом игрицом ГТА 4 направили прави „бум“ на гејмерском тржишту, јер су сви желели да играју ову игрицу. ГТА је дефинитивно један од најпопуларнијих серијала видео игрица, а ГТА 4 било је право ремек дело.  Прелепа графика, велики отворен град и сјајна прича и ликови учинили су ову игрицу невероватно привлачном. ГТА 4 игрица коштала је 102 милиона долара и направила је један од највећих успеха у историји видео игрица.


07. Disney Infinity (2013) – $103 милиона

Disney је 2013. године лансирао своју игрицу под називом Infinity у којој су играчи могли да уживају у својим омиљеним Disney јунацима. Поред видео игрице, мноштво играчака је направљено, а млађа популација је била одушевљена.


06. Max Payne 3 (2012) – $105 милиона

Max Payne 3 је наставак истоимене игрице, али није постигао велики успех каквом су се креатори надали.  Креатори ГТА били су одговорни и за ову игрицу, али нису наишли на рeакције фанова какве су очекивали. Max Payne је графички био врло добар и имао је занимљиву причу, али то није било довољно. Иако није постигао велики успех, Max Payne 3 нашао се на листи најкупљих игрица.


05. Final Fantasy VII (1997) – $145 милиона

Final Fantasy VII је један од најпопуларнијих игрица које су икада направљене. До сада је направљено укупно 15 делова, а 7 део нашао се на нашој листи јер је коштао 145 милиона долара.


04. Star Wars: The Old Republic (2011) – $200 милиона

Ово је дефинитивно најбоља Star Wars игрица икада направљена и сматра се за једну од најбољих игрица икада направљених. The Old Republic је масивна онлине игрица која је направила невероватну публику. Милиони људи уживали су у онлине свемирском свету, а креатори игрице направили су велики успех.


03. Call of Duty: Moder Warfare 2 (2009) – $200 милиона

Било је очекивано да ће Call of Duty завршити на овој листи. Modern Wарфаре је постигао је невероватан успех 2009. године. Невероватна кампањска прича занимала је играче сатима, али је ипак онлине игра била прави победник.


02. Grand Theft Auto V (2013) – $265 милионa

Rockstar се поново налази на листи и наравно најновији део ГТА игрице налази се на другом месту. ГТА 5 је дефинитивно игра која ће бити упамћена по својој графици, невероватном виртуелном свету, причи, али и по невероватном броју људи који су је играли. Креатори Rockstar компаније потрошили су 265 милиона долара како би играчима пружили незаборавно искуство.


01. Destiny (2014) – $500 милиона

Destiny је најскупља игрица која је икада произведена. Невероватних 500 милиона долара потрошено је како би се опа игрица реализовала. Destiny је пуцачина из првог лица која вас води у научно фантастични свет.  Графички, ова игрица је невероватна, али није наишла на очекивано одушевљење публике.

 

Извор: muskimagazin.rs

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 9

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности