Стипендија задужбине Студеница

20.08.2013 14:39

Стипендија задужбине Студеница

Задужбина Студенција је основана од стране Срба из Америке, са циљем да помогну образовање младих талената у Србији и Републици Српској. Сваке године ову стипендију добија 30 нових и 12 старих стипендиста. Годишња стипендија износи 1.300 америчких долара и додељује се не само по оствареном просеку на студијама, већ је у обзир узет низ критеријума: равномерна заступљеност факултета, равномерна расподела стипендија у односу на број студената по појединим факултетима, достигнућа и награде у оквиру студија као и ваннаставне активности од општег и националног значаја и материјално стање кандидата.

Да бисте конкурисали потребно је да приложите: 

-          формулар за пријављивање (PDF)

-          биографију – набројте досадашња постигнућа и резултате

-          потврда о упису текуће школске године

-          потврда о просеку оцена на досадашњим студијама

-          копију крштенице Српске православне цркве (оригинал на увид)

Уколико будете одабрани, за узврат што добијате новац мораћете се обавезати да ћете сваког месеца волонтирати 10 сати у просторијама Задужбине. То не морају бити спојених 10 сати, већ нпр. 3 дана од 3+3+4 сата. Волонтирање се своди на то да им помажете при њиховим свакодневним пословима, типа: да им пронађете нешто на Интернету, нешто одкуцате и сл.

Студенти који желе да се пријаве документа могу однети лично или послати путем поште. Конкурс је обично отворен крајем септембра, почетком октобра. Резултати конкурса се објављују почетком новембра на сајту Задужбине Студеница www.studenica.org  и на сајту КСУ www.ksusrbija.org.