Predavanje Katarine Pejović u okviru NELT edukativnog programa

// Категорије: Вести | Култура | Забава |

Beograd, 30. mart 2015. godine – U okviru jednogodišnjeg „NELT edukativni program“ pod nazivom „Interdisciplinarna saradnja kao potencijal razvoja mladih profesionalaca na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“, koji kompanija NELT realizuje u saradnji sa Galerijom 12 Hub (G12HUB), uz velikih broj prisutnih održano je dvodnevno predavanje Katarine Pejović na temu vremena i prostora, kao dve ključne komponente našeg postojanja u stvarnosti.

Umetnica Katarina Pejović je tokom predavanja pokušala da predstavi na koji način percipiramo prostor i vreme kao odvojene komponente, iako se u fizici one tretiraju kao jedinstvena kategorija. Pored osnovnih radionica, program obuhvata organizovane stručne posete institucijama i kompanijama kao i gostovanja umetnika, programera i uspešnih poslovnih ljudi i teoretičara kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

Katarina Pejović je dramaturg, intermedijska umetnica, pedagog i kulturna aktivistkinja. Diplomirala je dramaturgiju i filmski i TV scenario na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njeni umetnički radovi predstavljeni su na festivalima u više od 20 zemalja sveta. Od 2012. do danas radi na pozorišnim, filmskim i intermedijalnim projektima kod nas i u inostranstvu.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 10

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности