Бесплатне радионице програмирања за децу

// Категорије: Магазин |

Јесте ли знали да су организоване бесплатне радионице програмирања за децу и да је у току пријављивање за њихово похађање?

Почело је пријављивање за бесплатне радионице, чији је циљ упознавање деце са основама компјутерског програмирања и креативног размишљања путем прављења видео игара и мобилних апликација, по методама развијеним на америчком МИТ институту за технологију.

Како деца могу сама направитиИ видео игру или мобилну апликацију? На који начин играње игрица претворити у основу за даљи ментални и професионални развој деце?

Програм ће садржати две радионице прилагођене деци од 7 до 14 година и сви полазници ће добити диплому. Радионици ће присуствовати и родитељи, који ће имати прилику да од представника Кликер центра и Развојног центра Мајкрософт-а у Србији чују зашто је програмирање важно за децу поменутог узраста и може ли се проблем, као што је предуго седење за рачунарима и играње видео игрица, претворити у корисну основу за њихов даљи развој.

Пријављивање се обавља на сајту , а број места је ограничен. На радионицама ће учествовати и деца из Свратишта за децу улице. На овај начин Кликер центар помаже и деци из најугроженијих категорија да се заинтересују за програмирање и потенцијално искористе шансу када 2020. године у Европи, по проценама Европске комисије, буде недостајало 800.000 ИТ стручњака.

 

Не мењајте канал, на правом сте масту!

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности