Водимо вас на Beldocs фестивал на филм Citizen Four

// Категорије: Култура |

Будите брзи, улогујте се на Пушкице налог, одговорите тачно на питање и освојите 2 карте за филм "Citizen Four" у склопу Beldocs фестивала. Филм се приказује вечерас у 21 час у Сава Центру.

Питање је: О коме се ради у филму?

“Citizen Four” (“Грађанин Четири”) насловљен је по некадашњем интернет псеудониму Едварда Сноудена, бившег америчког обавештајца, најпознатијег узбуњивача јавности.

После уручивања тајних докумената НСА новинарима Гардијана и Вашингтон поста у соби хонгконшког хотела, Сноуден је пребегао у Русију, где се и данас налази. Његова открића о надгледању интернет-саобраћаја обичних људи, али и прислушкивању телефона немачке канцеларке, привукла су незапамћену медијску пажњу и иницирала актуелне расправе о субверзивном деловању западних - и то пре свега америчких - владиних агенција.

“Citizen Four” не доноси много нових сазнања о безбедности података у дигиталном свету или о кршењу људских права од тајних служби, већ нам на крајње експлицитан начин предочава како је Сноуден, заобилазећи препреке својих послодаваца, дошао до Лауре Појтрес (редитељке овог остварења), а затим и до новинара Гардијана Глена Гринвалда.

Radi se o Edvardu Snoudenu.

Објављено: 07.05.2015 15:29 - (kalash92)


0
0
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

19 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности