Dom kulture Studentski grad - Repertoar za novembar

// Kategorije: Kultura | Dom kulture Studentski grad |

Kao što ste već navikli, i ovaj mesec vas vodimo u Dom kulture Studentski grad. Karte za pozorišne predstave delimo našim najbržim korisnicima. Da biste osvojili karte, vaše je da nas pratite, budete registrovani korisnik i prvi ostavite komentar na objavljenu vest o kartama za pozorište.

 

Sreda 5. 11. u 20:00, Velika sala
Bitef teatar & Centar E8
MUŠKARČINE
Pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas
Koncept, režija i dramaturgija: Milena Bogavac, Vojislav Arsić
Ko-autori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović, Rastko Vujisić
„Većina muškaraca zapravo ne živi. Umesto toga, oni glume da bi se zaštitili. Tokom sazrevanja izaberemo jednu od nekoliko standardnih maski - veliki radnik, kul frajer, dobar momak, muškarčina, osećajan novi muškarac. A zatim se godinama nakon toga držimo te uloge i pretvaramo da smo to mi i da je sve u redu. „Sve je kul“. „Ona je u pravu“. Međutim, unutra često preovladava osećaj usamljenosti. Glumiti i živeti nisu ista stvar.“
Stiv Bidalf, „Biti muško: akcioni plan za promenu života muškaraca“


Četvrtak 13. 11. u 20:00, Velika sala
Beogradsko dramsko pozorište
Milena Depolo i Boban Skerlić:
TRPELE
Igraju: Paulina Manov/Ivana Nikolić,
Danica Ristovski, Jadranka Selec,
Milena Pavlović Čučilović, Nataša Marković, Slađana Vlajović, Milica Zarić
Režija: Boban Skerlić
Komad Trpele nastao je na osnovu dokumentarnog materijala - autentičnih ispovesti žena-žrtava nasilja. Kao osnovno gradivo poslužili su transkripti intervjua koje je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji obavio sa ženama koje su ubile svoje zlostavljače.


Ponedeljak 17. 11. u 20:00, Velika sala
Kroz prozor Fabrike
Le Studio
Po tekstu Nila Sajmona:
RASPARENI PAR
Igraju: Marko Petrović, Mirko Jokić,
Stevan Stančević, Dragan Milošević,
Ivana Ilić, Bojana Simić.
Režija: Jean-Baptiste Demarigny
Upoznaćemo se sa najboljim prijateljima Srećkom i Rašom, njihovim običnim životima, ali i neminovnom različitošću i nemogućnošću da promene jedan drugog.
Zaplet nastaje pri njihovom dogovoru da žive zajedno usled koga, kao razvedeni samci, postaju par kakav sigurno nisu želeli da budu. Njihova različita priroda i način života dovode ih do sukoba u kojima postaju jednaki bračnim partnerima, što dovodi do vrhunca komike.


Utorak 25. 11. u 20:00, Velika sala
Narodno pozorište u Beogradu
Oskar Vajld:
VAŽNO JE ZVATI SE ERNEST
Igraju: Nenad Stojmenović, Miloš Đorđević, Anastasia Mandić, Sena Đorović, Zoran Ćosić, Dušanka Stojanović Glid, Sonja Knežević,
Nemanja Konstantinović
Režija: Nikola Zavišić
Oskar Vajld u svojim komedijama obrađuje teme iz savremenog engleskog građanskog života, obrađuje delikatna pitanja morala iz sfere porodičnih odnosa, ali i razotkriva licemerstvo vrhova građanskog društva.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

5 + 2

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti