Дом културе Студентски град - Репертоар за новембар

// Категорије: Култура | Дом културе Студентски град |

Као што сте већ навикли, и овај месец вас водимо у Дом културе Студентски град. Карте за позоришне представе делимо нашим најбржим корисницима. Да бисте освојили карте, ваше је да нас пратите, будете регистровани корисник и први оставите коментар на објављену вест о картама за позориште.

 

Среда 5. 11. у 20:00, Велика сала
Битеф театар & Центар Е8
МУШКАРЧИНЕ
Позоришни документарац о мушкости овде и данас
Концепт, режија и драматургија: Милена Богавац, Војислав Арсић
Ко-аутори и извођачи: Алек Суртов, Ђорђе Живадиновић Гргур, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Немања Пувача, Никола Павловић, Урош Нововић, Растко Вујисић
„Већина мушкараца заправо не живи. Уместо тога, они глуме да би се заштитили. Током сазревања изаберемо једну од неколико стандардних маски - велики радник, кул фрајер, добар момак, мушкарчина, осећајан нови мушкарац. А затим се годинама након тога држимо те улоге и претварамо да смо то ми и да је све у реду. „Све је кул“. „Она је у праву“. Међутим, унутра често преовладава осећај усамљености. Глумити и живети нису иста ствар.“
Стив Бидалф, „Бити мушко: акциони план за промену живота мушкараца“


Четвртак 13. 11. у 20:00, Велика сала
Београдско драмско позориште
Милена Деполо и Бобан Скерлић:
ТРПЕЛЕ
Играју: Паулина Манов/Ивана Николић,
Даница Ристовски, Јадранка Селец,
Милена Павловић Чучиловић, Наташа Марковић, Слађана Влајовић, Милица Зарић
Режија: Бобан Скерлић
Комад Трпеле настао је на основу документарног материјала - аутентичних исповести жена-жртава насиља. Као основно градиво послужили су транскрипти интервјуа које је Хелсиншки одбор за људска права у Србији обавио са женама које су убиле своје злостављаче.


Понедељак 17. 11. у 20:00, Велика сала
Кроз прозор Фабрике
Ле Студио
По тексту Нила Сајмона:
РАСПАРЕНИ ПАР
Играју: Марко Петровић, Мирко Јокић,
Стеван Станчевић, Драган Милошевић,
Ивана Илић, Бојана Симић.
Режија: Јеан-Баптисте Демаригнy
Упознаћемо се са најбољим пријатељима Срећком и Рашом, њиховим обичним животима, али и неминовном различитошћу и немогућношћу да промене један другог.
Заплет настаје при њиховом договору да живе заједно услед кога, као разведени самци, постају пар какав сигурно нису желели да буду. Њихова различита природа и начин живота доводе их до сукоба у којима постају једнаки брачним партнерима, што доводи до врхунца комике.


Уторак 25. 11. у 20:00, Велика сала
Народно позориште у Београду
Оскар Вајлд:
ВАЖНО ЈЕ ЗВАТИ СЕ ЕРНЕСТ
Играју: Ненад Стојменовић, Милош Ђорђевић, Анастасиа Мандић, Сена Ђоровић, Зоран Ћосић, Душанка Стојановић Глид, Соња Кнежевић,
Немања Константиновић
Режија: Никола Завишић
Оскар Вајлд у својим комедијама обрађује теме из савременог енглеског грађанског живота, обрађује деликатна питања морала из сфере породичних односа, али и разоткрива лицемерство врхова грађанског друштва.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 16

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности