Гостовање Алена Бадјуа

// Категорије: Дом културе Студентски град |

Едиција Југославија, у сарадњи са Студенским Културним центром (Нови Сад) и Домом Културе Студентски град (Нови Београд), са великим задовољством најављује гостовање Алена Бадјуа (Alain Badiou), француског филозофа и једног од најзначајнијих мислилаца данашњице. Бадјуова прва посета Београду и Новом Саду биће обележена серијом предавања и разговора са публиком.

 

Програм гостовања:

 

- 12. јануара, од 18 часова - предавање „Живи презент и политички субјект“, велика сала Дома Културе Студентски град, Београд. Након предавања следи подијум-дискусија са Бадјуом (у организацији Едиције Југославија), као и разговор са публиком;

- 13. јануара, од 19 часова - пројекција филма „Кинескиња“ (La Chinoise, Jean-Luc Godard, 1967.), Бадјуов разговор о Жан-Лик Годару, велика сала Дома Културе Студентски Град.

Београд;

- 14. јануара, у 19 часова - разговор о „Обавезном позоришту” (тезе из његове

књиге „Рапсодија за театар“ (Rhapsodie pour le theatre), Новосадско позориште. Нови Сад.

 

Прва два сусрета водиће се на енглеском језику, док ће последње, новосадско, бити организовано уз симултани превод. Улаз слободан.

 

Ален Бадју (Alain Badiou), филозоф, математичар, романсијер, драматург, оснивач Института за hilosophie française contemporaine, професор на Ecole Normale Superieure у Паризу, један је од најпродуктивнијих и најутицајнијих мислилаца данашњице. У свом повратку на платонистички појам Истине, Бадју у центар свог филозофског система смешта четири процедуре истине које филозофија препознаје као универзалне и вечне: математику, уметност, љубав и политику.

 

Више о гостовању на сајту Едиције Југославија.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности