TEDxZemun инспирисао више од 5000 људи

// Категорије: Инфо | Биз | Мадленианум |

Више од пет хиљада људи пратило је TEDxZemun конференцију која је одржана 6. новембра у Мадленијануму. Они су слушали и учили од људи који имају другачији поглед на свет и инспиришу нас да мењамо себе и своје окружење.

Велику пажњу привукао је сјајан говор Драгана Томића, директора Мицрософт развојног центра у Србији. Он је кроз своју причу послао поруку свима да је ово почетак златног доба за Србију, да ће будуће генерације ове године видети као прекретницу када је нашој земљи кренуло набоље.


Међутим, успех нам ништа не вреди ако смо остварили туђе жеље и циљеве, а не своје, поручила је Татјана Војтеховски, позната водитељка. Огромну слободу достижу они који одбаце очекивања околине, који су им усађивани од малих ногу и почну да остварују сопствене циљеве. И несвесно, подршка оних који нас воле може нас уништити на том путу, јер су у добре намере често умотане њихове жеље које су за нас погрешне.


Да у хобију може да се крије сјајна идеја за посао, објаснила нам је Ана Бабић, творац бренда Шкрабац. Она је захваљујући бележници у којој је цртала и шкрабала по цео дан, покренула посао од којег данас живи. Ако радимо посао само због плате, то нам на крају убије мотивацију и чини нас несрећним. Често потцењујемо своје мале хобије и ритуале, а у многима од њих се крију сјајне идеје, поручује Ана.


Њихове приче нису рецепти за успех, него подстицај да се ствари покрену и постигну промене у нашем животу и окружењу које утичу на све нас, што је и циљ TEDxZemun конференције. Конференцију су подржали Америчка амбасада, Сага, Humanity, Ендава, Adecco Information Tehnology, Нафтна Индустрија Србије и други.


Иначе, TED је скраћеница од речи Technology, Entertainment, Design (технологија, забава и дизајн). Прва конференција одржана је 1984. године у Калифорнији. На TED-овим конференцијама говорили су и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс, Стив Џобс, бивши британски премијер Гордон Браун и други. TED је временом постао ослонац за идеје које мењају свет кроз различите иницијативе. TEDx су локални, независно организовани догађаји, који окупљају људе који желе да доживе искуство TED-а. Ознака x значи да је реч о независном догађају, организованом на основу лиценце коју издаје TED.

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 14

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности