Мадленианум

TEDxZemun инспирисао више од 5000 људи

09.11.2016 21:13
Више од пет хиљада људи пратило је TEDxZemun конференцију која је одржана 6. новембра у Мадленијануму.

Бесплатан пренос TEDxZemun 6. новембра

03.11.2016 15:21
Које су инспиративне теме овогодишњег TEDxZemun?

Делимо карте за Плавог анђела у Мадлениануму

15.12.2013 23:00

Овога пута, Пушкице вас, у сарадњи са Мадленианумом, воде на представу "Плави анђео", по мотивима романа “Професор Унрат” Хајнриха Мана. Извођење је заказано за 16. децембар од 19:30 часова.

Као по обичају, две карте за ову драму добиће најбржи пријављени корисник који први остави коментар када објавимо вест.

У наставку можете прочитати више о представи "Плави анђео".

Тајна Грете Гарбо у Мадлениануму

10.12.2013 23:32

Као што смо већ обећали, вечерас делимо карте за још једну представу у Мадлениануму. Овога пута је у питању мелодрама која ће бити изведена у среду, 11.12.2013. године од 19:30 часова - "Тајна Грете Гарбо", редитељке Ђурђе Тешић, а по тексту Мира Гаврана. 

Први регистровани и пријављени корисник који остави коментар на вест на сајту, добиће 2 карте за извођење ове представе.

У наставку можете прочитати нешто више о представи.

Освојите карте за балет у Мадлениануму

01.12.2013 14:28

Са месецом децембром стижу и нове представе у Мадленианум. Овога пута Пушкице вас воде на балет „Северна бајка“ који ће бити изведен 02.12.2013. године од 19:30 часова.

Као што је већ познато, карте за балет „Северна бајка“ добиће два најбржа пријављена корисника која оставе коментар на ову вест. 

Више детаља о балету можете погледати у наставку, а такође можете погледати и репертоар Мадленианума за децембар, са ценама прилагођеним за студенте.

“Северна бајка”, по тексту „Пер Гинт“ од Хенрика Ибсена, је спектакл у коме се уз сјајну музику удружио људски глас, певањем и говорењем, драмско збивање у коме су играчи употпунили и утемељили уметнички доживљај.

Бајковито тумачење вечне љубави и проблема у вези спознаје самог себе, сазревањем, одрастањем и дозревањем, уз могућност да се воли, пати, чека и дочека вољено биће…Све то сажето је на једном месту у балетској представи “Северна бајка”. Ибзенова драма и Григова музика прате пут одрастања и самоспознаје главног јунака, Пер Гинта, кроз многе необичне ситуације, пределе, сусрете са људима, доводећи га до тренутка зрелости. 

Редитељ и кореограф: Сташа Зуровац
У главним улогама играју балетски играчи: Милош Марјан као Пер Гинт, Бојана Жегарац као Солвеига
Вокални солисти: Н. Ненић, баритон, Ј. Стојковић, сопран, Т. Обреновић, мецосопран
Глумац: Бојан Кривокапић