Нови формат фотографија – у 360 степени – од сада и на Фејсу!

// Категорије: ИТ | Магазин |

Друштвена мрежа Facebook коначно је омогућила свим својим корисницима нове, занимљиве опције које су везане за објављивање фотографија.

У питању је посебан “формат” фотографија – односно фотографија у 360 степени, које ће се распознавати по иконици компаса који ће бити смештена у горњем десном углу слике.

Од сада сви корисници Facebook-а имају могућност да објављују фотографије у 360 степени – директно на News Feed (почетну страну).

Када било који корисник забележи панораму или фотографију у 360 степени камером на свом паметном телефону – или неком другом апликацијом, она може бити директно објављена на Facebook.

Ове фотографије биће видљиве свим корисницима, без обзира на то да ли користе десктоп верзију Facebook-а или апликацију на паметним телефонима.

Како се гледа фотографија у 360 степени?

Како би биле препознатљиве, ове фотографије ће бити обележене малом иконицом компаса, а да би се прегледале – потребно је кликнути на њих и померати миш – ако је гледате преко рачунара, а ако је гледате преко мобилног телефона – довољно је кликнути на њу и померати паметни телефон.

Погледајте како настају и изгледају фотографије у 360 степени:

 

извор: fakulteti.edukacija.rs

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

16 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности