Битеф театар : Гозба

// Категорије: Инфо | Култура | Битеф театар |

Водимо вас на премијеру представе Гозба, која се одиграва 14. маја са почетком у 20 часова.

Потребно је да се први улогујете на свој Пушкице налог и у коментару нам тачно одговорите на питање : Ко је режисер представе ?

Прве две особе које тачно одговоре на питање добијају по две карте за премијеру представе Гозба.

„Гозба је покушај да се креира нешто без ичега, да се ради чак и када не постоје услови за то. Ово је пројекат Министарстава културе и информисања који је добио недовољно средстава да би био оно што јесте - представа. Зато је постао немогућност стварања представе. Глумац, играчица, кореограф и редитељка преиспитују који су елементи потребни да би представа била представа и без чега се све у позоришту може. Деконструкцијом процеса на сцени проблематизује се позиција слободних уметника у Србији и модел пројектног финансирања који често, уместо да пружа слободу, води у низ компромиса, како уметничких, тако и људских.“

Позоришно-плесни перформанс „Гозба“ у режији Ане Григоровић рађен је  по мотивима Платонове „Гозбе“ и мотивима Конкурса за Савремено стваралаштво Министарства културе и информисања Републике Србије, представа кроз плесне и драмске елементе приказује дискутабилан положај културних радника и односа државе према њиховом раду. Изведбени текст драматуршкиње Вање Николић тумаче кореограф и играч Душан Мурић, играчица Тамара Пјевић, глумац и играч Лука Миховиловић, као и сама редитељка Ана Григоровић.

Ana Grigorovic

Објављено: 14.05.2015 10:32 - (tijana1)


0
0
Ana Grigorović. :)

Објављено: 13.05.2015 18:42 - (biki)


0
0
Ana Grigorović. :)

Објављено: 13.05.2015 18:42 - (biki)


0
0
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 10

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности