WhatsApp од сада потпуно бесплатан

// Категорије: Магазин | ИТ | Инфо |

На данас одржаној DLD конференцији у Минхену, CEO WhatsApp сервиса који је у власништву Фејсбука је направио неколико објава о томе како messaging сервис планира да ради у будућности и на који начин жели да се развија поготво сада када се прилижава броју од милијарду корисника.

Наиме, компанија планира да престане са годишњом претплатом од 0.99$ за коришњење њихове апликације, и почеће са тестирањем комерцијалнијих услуга – поготово B2C за компаније које желе да комуницирају са својим муштеријама и клијентима.

B2C је у тест фази, а извршни директор WhatsApp-а Јан Коум је најавио да ова функција у фокусу има велике компаније, као што је Банка Америке.

Годишња претплата, коју су корисници плаћали након једне године бесплатног коришћења апликације, ће бити укинута од данас, а компанија ће наћи алтернативне начине за зараду који неће укључивати огласе. Ако се сећате, када је Фејсбук купио WhatsApp за 19 милијарди долара пре две године, обе компаније су и тада биле против стављања реклама у WhatsApp и дељење података о корисницима у комерцијалне сврхе.

Разлог за укидање претплате је жеља да се нађе други модел за прикупљање прихода, а и потреба да се остане конкурентан на тржишту јер друге сличне апликације – Messenger, WeChat, Line, Viber – нуде исте услуге, ако не и више, и то потпуно бесплатно.

Извор: smitmagazin.com

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

19 + 19

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности