Apple представља нови мали iPhone

// Категорије: ИТ | Магазин |

Apple би данас требало да представи нови iPhone који ће бити мањи и повољнији, али и са великим теретом успеха. Њиме ће компанија циљати на нова тржишта земаља у развоју и Кину, како би опет подстакла продајне трендове.

Нови телефон такође би требало да „закрпи рупу“ која је остала након што су представљени већи уређаји с екранима од 4,7 и 5,5 инча.

Очекује се да ће телефон с екраном од 4 инча нудити перформансе на нивоу iPhone-а 6S уз A9 процесор, а зваће се највероватније iPhone SE. Имаће и Touch ID сензор, али не и 3D Touch.

Подаци од прошле јесени указују на то да 20 одсто Apple-ових корисника и даље користи iPhone 4S или старије моделе, а Apple би могао циљати управо на ову групу корисника, који су одгађали куповину већег телефона. Наравно, ово неће бити баш најјефтинији смартфон, али би такође требало да подстакне и пад цена старијих iPhone-а, попут модела 5S.

Међутим, управо због цене се чини да је ово велики ризик за Apple, јер су бројни Android уређаји знатно јефтинији, а на тржиштима земаља у развоју су већ у великој мери присутни и повољнији телефони с већим екранима, пише Ројтерс.

Представљање телефона моћи ћете да пратите на Apple-овим званичним страницама. Верује се да ће Apple проширити и линију таблета новим iPad Pro моделом, а Apple Watch би требало да добије нове додатке.

 

извор: b92.net

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

12 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности