Студије на даљину - нова понуда

// Категорије: Инфо | Наш коментар | Друга година |

Нова школска година је почела, а на студијама на даљину отворени су нови аранжмани.

Математика и Енглески језик су конципирани слично као и у првом и другом семестру.

Даље, студенти се први пут сусрећу са програмирањем (Принципи програмирања) и овај курс је сличан са редовном наставом, што се своди на недовољно објашњену материју, па се препоручује одлазак на вежбе а материјал са Moodle-а заједно са материјалима са сајта могу бити подршка. Поени на присуство могу, али и не морају бити додати на оцену, у зависности од расположења предавача приликом закључивања оцене.

Материјал за теорију вероватноће је, такође, сличан, или исти са задацима који се раде на вежбама, међутим, топла препорука је да се посећују вежбе јер се асистенти труде да вас кроз примере уведу у материју. За оцену до две више, студенти могу радити домаће задатке који су махом из збирке.

Архитектура рачунара и оперативни системи вас поново воде на дружење са професором Дејаном Симићем. Материјал на систему није баш завидан па се и овде препоручује одлазак на вежбе. Постоје и одређени домаћи задаци који немају неки посебан значај већ су ту више про форме, а нисмо успели да емпиријски утврдимо да ли студенти на даљину добијају оцену више за присуство на вежбама.

Јагода на шлагу ове понуде је маркетинг. Бодови на активност (максимум 25) се добијају кроз 40 (?!) домаћих задатака. Према обавештењима на задацима, рок за предају је крајем школске године, што се сведе на то да комплетан курс, и презентације и домаћи задаци, буду затворени након јануарског испитног рока. Уколико будете довољно упорни у досађивању асистентима да поново активирају курс, успећете у томе, али онда када крене септембарски рок, па времена за те домаће имате на претек. Све је у доброј организацији.

Наглашавамо да се у другој години више не обраћа пажња на то да ли сте редован студент или студент на даљину док год има места по учионицама, и саветујемо да то максимално користите.

Не мењајте канал, на правом сте месту

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
5
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности