Бесплатни програми у музејима

// Категорије: Култура | Забава | Инфо |

Од 9. до 18. маја први пут ће бити одржана манифестација "Музеји Србије, десет дана од 10 до 10" у оквиру које ће музејски програми у периоду од 10 до 22 сата бити бесплатни за посетиоце.

Манифестација ће одвијати у знаку теме "Хероји културне баштине", а за учешће је заинтересовано више од 50 музеја из Београда, Новог Сада, Врања, Ужица, Зајечара, Параћина и других градова, саопштио је данас организациони Одбор који чине директор националних музеја.

Директорка Народног музеја у Београду, Бојана Борић Брешковић, указала je да је реч о највећем удруживању домаћих музеја до сада у јединственој акцији која за циљ има јачање институција заштите и успостављање квалитетније комуникације са публиком.

Борић Брешковић је подсетила да у мају музејска заједница обележава неколико значајних датума међу којима су Међународни дан музеја и 11. Европска ноћ музеја, те да је то добар повод да програми за публику буду бесплатни.

Манифестација ће се одвијати под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а реч је о националној музејској иницијативи, највећој до сада на територији Србије.

Позив музејима за учешће је отворен до 31. марта.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

3 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности