Drugi deo intervjua sa Listom Studenata FON- a

// Kategorije: Info | Studentske organizacije | Fakultet | Intervju |

prvom delu intervjua sa novom listom, Listom Studenata FON- a došli smo do saznanja ko je tvorac navedene liste, zašto Studentski parlament FON- a ocenjuju sa šesticom, kao i šta će unaprediti ukoliko obezbede većinu. U nastavku intervjua, pročitajte kako se finansiraju, kako ocenjuju nedavne izbore za dekana, kao i zašto da glasate za njih.

7) S obzirom na to da ste nova lista, da smo videli i neke spotove, interesuje nas kako se finansirate i koliki je budžet potreban za kampanju?

Finansiramo se od skromnog džeparca studenata koji veruju da može da bude bolje. Spotove i slike prave studenti koji podržavaju naš rad. Koliki je budžet za kampanju potreban- ne znamo,o tome možemo posle izbora.

8) Ko su vaši kandidati, znaju li se imena?

Imena svih kandidata na našoj listi su poznata, a kandidate ćemo objaviti na zvaničnoj Facebook stranici Liste studenata FON-a i njihovo predstavljanje će biti deo kampanje.

9) Koja je prava uloga bilo kojeg studentskog parlamenta u borbi za 48 ESPB kao granice za budžet? Da li postoji sistemsko rešenja ovog problema?

Studentski parlamenti na fakultetima mogu da imaju jako važnu ulogu kada su u pitanju studentski protesti, ali ne i kad imamo unapred dogovorene inicijative na relaciji student prodekan-student prorektor-presednik SKONUS-a. Uloga dopisa i saopštenja nema neki preterani značaj, već više služi kao dobar marketing institucijama koje to rade.

10) Izbori za dekana su gotovi. Kako ocenjujete novi mandat, novog- starog dekana prof. Suknovića? Da li mislite da je komunikacija sa njegove strane korektna prema studentima? Šta po tom pitanju čini student prodekan Rovinac koji bi trebalo da je sprega između studenata i dekana?

Sviđa nam se pravac u kome profesor Suknović vodi ovaj fakultet i koliko smo mi upoznati komunikacija sa njim je do sada bila odlična. Smatramo da je svaki student prodekan u proteklim godinama imao dobru komunikaciju sa dekanom,pa samim tim i kolega Damjan Rovinac.

11) Kako ocenjujete izbor za studenta prodekana, da li je bilo pokušaja neregularnosti?

Izbor za studenta prodekana je bio unapred dogovoren, kao što je do sada bila i praksa. Naš sistem izbora studenta prodekana neće biti neregularan i mi sa tim mestom “ne trgujemo” , jer smatramo da je potrebno da pobedi najbolji prijavljeni kandidat,a ne isključivo neko ko je otvoreno podržao našu listu. Ne znamo zašto su uslovi konkursa za studenta prodekana menjani u odnosu na prethodne godine i nismo sigurni da li bi sadašnji student prodekan ispunjavao uslove konkursa- "nije nikada obnovio školsku godinu" s obzirom da je kolega četvrta godina drugi put,kao što nam nije jasno zašto su se uslovi za konkurs menjali.

12) Na kraju, u dve rečenice se obratite kolegama i recite zašto baš da glasaju za vas.

Glas za kandidate LSF-a je glas promene,inicijative i dalji napredak razvoja našeg fakulteta u dobrom smeru. Mi smo spremni da se neuslovno borimo za studentska pitanja,nećemo se povlačiti pred upravom fakulteta i dokazati da ono što drugi kažu da je nemoguće je za nas moguće!

Ne menjajte kanal na pravom ste mestu...

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
9
8

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

5 + 2

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti