Други део интервјуа са Листом Студената ФОН- а

У првом делу интервјуа са новом листом, Листом Студената ФОН- а дошли смо до сазнања ко је творац наведене листе, зашто Студентски парламент ФОН- а оцењују са шестицом, као и шта ће унапредити уколико обезбеде већину. У наставку интервјуа, прочитајте како се финансирају, како оцењују недавне изборе за декана, као и зашто да гласате за њих.

7) С обзиром на то да сте нова листа, да смо видели и неке спотове, интересује нас како се финансирате и колики је буџет потребан за кампању?

Финансирамо се од скромног џепарца студената који верују да може да буде боље. Спотове и слике праве студенти који подржавају наш рад. Колики је буџет за кампању потребан- не знамо,о томе можемо после избора.

8) Ко су ваши кандидати, знају ли се имена?

Имена свих кандидата на нашој листи су позната, а кандидате ћемо објавити на званичној Фацебоок страници Листе студената ФОН-а и њихово представљање ће бити део кампање.

9) Која је права улога било којег студентског парламента у борби за 48 ЕСПБ као границе за буџет? Да ли постоји системско решења овог проблема?

Студентски парламенти на факултетима могу да имају јако важну улогу када су у питању студентски протести, али не и кад имамо унапред договорене иницијативе на релацији студент продекан-студент проректор-преседник СКОНУС-а. Улога дописа и саопштења нема неки претерани значај, већ више служи као добар маркетинг институцијама које то раде.

10) Избори за декана су готови. Како оцењујете нови мандат, новог- старог декана проф. Сукновића? Да ли мислите да је комуникација са његове стране коректна према студентима? Шта по том питању чини студент продекан Ровинац који би требало да је спрега између студената и декана?

Свиђа нам се правац у коме професор Сукновић води овај факултет и колико смо ми упознати комуникација са њим је до сада била одлична. Сматрамо да је сваки студент продекан у протеклим годинама имао добру комуникацију са деканом,па самим тим и колега Дамјан Ровинац.

11) Како оцењујете избор за студента продекана, да ли је било покушаја нерегуларности?

Избор за студента продекана је био унапред договорен, као што је до сада била и пракса. Наш систем избора студента продекана неће бити нерегуларан и ми са тим местом “не тргујемо” , јер сматрамо да је потребно да победи најбољи пријављени кандидат,а не искључиво неко ко је отворено подржао нашу листу. Не знамо зашто су услови конкурса за студента продекана мењани у односу на претходне године и нисмо сигурни да ли би садашњи студент продекан испуњавао услове конкурса- "није никада обновио школску годину" с обзиром да је колега четврта година други пут,као што нам није јасно зашто су се услови за конкурс мењали.

12) На крају, у две реченице се обратите колегама и реците зашто баш да гласају за вас.

Глас за кандидате ЛСФ-а је глас промене,иницијативе и даљи напредак развоја нашег факултета у добром смеру. Ми смо спремни да се неусловно боримо за студентска питања,нећемо се повлачити пред управом факултета и доказати да оно што други кажу да је немогуће је за нас могуће!

Не мењајте канал на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
9
8

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

3 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности