Факултет организовао час крађе за све студенте!

// Категорије: Наш коментар | Факултет |

Факултет организационих наука, увек познат као најбољи и најнапреднији; факултет који излази у сусрет својим студентима и студентским организацијама у сваком тренутку. За услове у Србији и региону револуционаран, пример за многе другe високо образовне институције.

Реч "револуционаран" се толико озбиљно схвата, да се у сваком пољу и на сваки начин покушавају оборити устаљене границе. Управо ових дана смо у прилици да присуствујемо имплементацији последњег новитета у раду са којим је експериментисала Управа факултета.

Годинама се у Јове Илића 154 учи о томе шта значи бити добар менаџер, водити успешну фирму и остваривати профит на тржишту. Закључак свих тих предавања врло је јасан - "Све се врти око пара". Ако некоме случајно није баш најјасније о чему то ми причамо, нека не брине, урезаће му се у памћење кроз овај врло конкретан и стваран пример који су стручњаци ФОН-а спремили за нас студенте.

Факултет је низом одлука донесених без консултације са студентима, на штету студената, хтео да покаже како да се оствари максимални профит уз минимум труда и залагања.

Заиста, кад вам неко из џепа "избије" 8000 динара, без да се окренете, шаље се врло јака порука која се не заборавља тако лако. Зато пажљиво прочитајте три корака која гарантују пословни успех у најкраћем временском року.

1. корак: 

Уз ситна поскупљења из године у годину, доведите тренд раста школарина и осталих обавеза до нивоа традиције која се понавља управо онда када су испитни рокови, али врло тихо и неприметно, тако да не сметате студентима много док уче. Још боље је ако имате "притисак" надлежног Универзитета да донесете одлуку што пре, како неко случајно не би предложио да се седне пар пута и разговара о другим опцијама.

2. корак:

Повећајте услов за буџет на максималних 60 бодова (опет је лакше ако кажете да вам то министарство налаже, јер забога, ко сте ви да се пожалите на одлуку наших лордова из Немањине улице). Тако ћете експоненцијално повећати број самофинансирајућих студената, који сада за студирање морају да издвоје тек отприлике три просечне плате у Србији. 

3. корак:

Последњи, али никако мање битан корак јесте да покушате да образложите своју одлуку појмовима као што су: инфлација, раст цена на мало, трошкови за функционисање Универзитета или издаци студентима. Немојте их додуше превише објашњавати, само их наведите као да се подразумева и пазите на своје дисање пошто у овој фази већ можете врло гласно да се насмејете јер сте још једном успешно преварили младе наде и будуће академске грађане своје земље.

 

Бонус нуле на рачуну можете остварити ако маргинализованим студентима студија на даљину наплатите највише за студирање иако они убедљиво најмање коштају и Факултет и Универзитет. Њих свеједно нико не заступа нити пита за мишљење. Они немају право ни да заузимају простор у вашој згради тако да не морате ни да им се објашњавате, само уредно покупите додатних 13 000 динара.

То је било све од овог предавања. На нама остаје да се запитамо какве ћемо све нове методе научити следећи пут. Да ли ће СПФОН моћи да се избори са брзином доношења одлука на ФОН-у и спаси што се спасити може, или ће (м)учење да се настави овако док се сами не дозовемо памети?

Ситуацију треба пажљиво испратити, подигните главе из књига, изађите из читаоница и идите до најближе банке. Најбоље је да новац за следећу годину већ сад почнете да уплаћујете, јер како је кренуло, ако родитеље изненадите новом, повећаном цифром у октобру, Екипа Пушкица не може да гарантује за њихово здравље.

А до тада...

Не мењајте канал, на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
57
3

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

4 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности