Музички програм ДКСГ-а за новембар

// Категорије: Култура | Дом културе Студентски град |

Већина програма у Дому културе Студентски град. За поједине програме који нису бесплатни, Пушкице ће обезбедити бесплатне карте за наше читаоце.

Петак 15. 11. у 20:00, Велика сала

WENT

Београдски moodswing indie састав, настао 2005. године. Како сами кажу, њихова музика прати животне успоне и падове, а инспирисана је америчким фолком. Она истовремено бива нежна и хаотична, акустична и електрична. Иза себе имају два студијска албума, а тренутно раде на трећем. Састав чине: Душан Филимоновић (вокал и гитара), Горан Штрбо (гитара), Стефан Пејатовић (бубњеви), Никола Чвркић (бас), Ивана Миљковић (гитара и перкусије), Марија Ковачина (клавијатуре) и Томислав Маринковић (саксофон).


Субота 16. 11. у 20:00, Велика сала

НОЋ ПОЗОРИШТА 2013.

Нови студио и Ритам Студентског града представљају:

UNDER THE RHYTHM

Презентација радионица савременог плеса и свирања на удараљкама. Дођите да се забавимо...

 

Понедељак 18. 11. у 20:00, Велика сала

МОРАИТИКА (Нови Сад)

Састав Мораитика основан је 2009. године у Новом Саду, са идејом да изводи композиције пијанисткиње Нере Бељански. Током четири године рада обликовао се музички материјал који је забележен на деби албуму „Врата Мора“ WMAC Records (2013.). Албум је инспирисан морским амбијентом, стапајући класичан стил са етно елементима и понеком нотом џеза. Ова, све у свему, амбијентална музика припада Wорлд Мусиц правцу. Стихови су често на фиктивном језику. Састав чине: Нера Бељански (клавир и вокал), Синиша Балог (хармоника, перкусије, блок флаута и вокал), Маријана Љиљак (тарабука, синтисајзер и вокал), Мирослав Пестелек (алт саксофон), Ђорђе Ковачев (акустична и електрична гитара, бузуки), Владимир Самарџић (бас гитара), Иштван Чик (бубњеви).

 

Фестивал савремене електронске и уметничке музике LASCIAR VIBRARE 2013.

Среда 20. 11. у 20:00, Велика сала

Музика домаћих аутора инспирисана балканским фолклором

Др Ивана Медић је научни сарадник Музиколошког института Српске академије наука и уметности. Ангажована је и као истраживач при Центру за руску музику колеџа Голдсмитс, Универзитета у Лондону. Активна је као пијанисткиња и бас гитаристкиња, првенствено у домену савремене музике. На програму су дела клавирске музике инспирисана балканским фолклором. Публика ће бити у прилици да чује дела: Исидор Бајић, Милоје Милојевић, Јосип Славенски, Василије Мокрањац, Дејан Деспић, Зоран Христић, Војин Комадина анд Наташа Богојевић.

Четвртак 21. 11. у 20:00, Велика сала

Steampunk електроника на звучним скулптурама
(Mistake Mistake Sound System)

Звучне скулптуре су настале из жеље да се обједине музика и скулптура, две ствари којима се бави Иван Бон (композитор и продуцент у саставу MistakeMistake). Свака скулптура на свој начин обликује звук који се кроз њу емитује, па је музика изведена кроз те скулптуре јединствена и несвакидашња. Из сваке звучне скулптуре се чује по један синтетички електронски звук, а све заједно функционише као један необичан оркестар.

Петак 22. 11. у 20:00, Велика сала

Black Marine ft. FatZed

Авангардни дуо Black Marine ft. FatZed настао је 2006. године. Дуо остварује израз у оквирима савремених музичких праваца, са примесама експерименталног и софистицираног панка. Композиторку је инспирисао ундергроунд звук, те је дошла на идеју да направи један овакав „специфичан“ дуо. Значајан концерт имали су на Коларцу 2012. године у Музичкој галерији, а тај концерт је потом проглашен и за концерт године од стране ОнЛине магазина Пластелин. Дуо чине: Марина Весић (Black Marine) композитор и пијаниста, и Златко Петковић (FatZed) бубњеви.

Субота 23. 11. у 20:00, Велика сала

Ансамбл Градилиште

Ансамбл за нову музику Градилиште из Београда основала је пијанисткиња Неда Хофман, крајем 2011. године. Идеја за његово формирање потекла је из жеље да се окупи група музичара који деле исти ентузијазам и афинитет према савременој музици, као и из потребе да савремену музику у нашој земљи континуирано изводи камерни ансамбл сталног састава. Градилиште има двадесет чланова, од којих су сви реномирани извођачи са великим искуством у интерпретирању савременог репертоара. Они наступају у различитим саставима (од дуа па до великих камерних састава), а свирају и солистичка дела. Публика ће бити у прилици да чује камерне композиције за мецосопран, баритон, чело и клавир, домаћих аутора: Наташе Богојевић, Бранке Поповић, Ивана Бркљачића и Светлане Савић.

Фестивал је подржао Секретаријат за културу града Београда

Понедељак 25. 11. у 20:00, Велика сала

Neuroleptic Trio (Суботица)

Неуролептиц Трио, састав који нам долази са севера наше земље. Настао је 2007. године из потребе за неспутаним, слободним и импровизованим свирањем. Од тада, у форми триа, различити људи са различитим инструментима, стиловима, приступима, прате ту идеју - свирају, снимају и уживају. Састав је сарађивао са многим ауторима, попут: Лајко Фелиx, Олах Винце, Мези Сзилард.

ПЕРКУСИОНИСТИЧКА РАДИОНИЦА РИТАМ СТУДЕНТСКОГ ГРАДА

Радионица за удараљке намењана је студентима који су заинтересовани за бављење музиком и овладавањем вештином свирања на удараљкама. Због наглешеног ритма и популарности ударачких инструмената радионици се могу придружити сви они који желе да на креативан и релаксирајући начин проведу своје слободно време. Радионицу води Александар Андрејевић, тимпаниста Симфонијског оркестра РТС-а.
 

РАДИОНИЦА ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПЕВАЊА

Радионица посвећена неговању српске културне баштине намењана је студентима који су заинтересовани за бављење музиком и усавршавање вештине традиционалног певања. Радионица традиционалног певања једна је од активности квалитетног мотивисања становника Студентског града ка правим музичким вредностима.

Радионицу води Драгана Томић.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

8 + 0

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности