Priča jednog studenta - Bromazepam

// Kategorije: Magazin | Naš komentar | Fakultet |

Šta se krije, iza kutije? Pročitajte ispovest našeg kolege.

Ispred zgrade Fakulteta, pronađena je prazna i odbačena, rascepana kutija Bromazepama. Ekipa Puškica je specijalnom istragom saznala da je ovu kutiju koristio jedan razočaran student, pod uticajem najnovijih vesti koje su nas zadesile, jer prosto više nije mogao da podnese stvarnost ovakvu kakva jeste .

Prenosimo intervju sa njim u potpunosti.

(Puškice - P)

(Anonimni student - A)

P: Zdravo studentu, možeš li nam reći, šta se iza kutije krije?

A: Evo Puškice, pravo da vam kažem, razočarao sam se u svet. Prosto više nisam mogao normalno bivstvovati u ovom iskrivljenom prostor-vremenu i rešio sam da ga drugačije proživim, koristeći ovo umirujuće sredstvo poznatije kao BROMAZEPAM, bez koga nijedan (ne)normalan stanovnik naše zemlje ne može da pregura dan.

P: Uh, izgedaš prilično nervozno. Možeš li nam objasniti kako je sve to počelo?

A: Sad sam još i smiren, kakav sam bio pre konzumacije.

Pa za početak, tamo negde pred Novu godinu, idem ja faksom, I vidim da je medi otpala glava. Noćima nisam mogao da spavam, smučila mi se i  praznična atmosfera i sve. I čak kad su uspeli da mu vrate glavu, ništa više nije bilo isto.

P: I šta se onda dalje dogodilo?

A: Pa posle par terapija, uspeo sam da predbrodim traumu…

I onda sam osmislio pakleni plan. Ono kao stižu ispiti, sad ću da izdominiram i onda ohoho tamo negde pri kraju leta sa svojih krvavo ostvarenih 48 bodova, slećem u budžet. Ali me je strefila činjenica da je za budžet od sledeće godine potrebno 60 bodova, i tada je nešto  počelo da me stiska u grudima.  Znate ono, ispitni rok, misliš stalno “roknuću ispite”, ali umesto toga, ja lepo roknuh bromazepamčić. To je bio jedini način da se nosim sa celom ovom situacijom. Kako će se stvari dalje odvijati - nisam siguran. Znam samo da ću nastaviti da ga konzumiram i da smireno čekam da mi kažu da će generalno ukinuti budžet, i da smo postali ekstenzija Singiduduka/Džona Nezbita.

Ali da biste shvatili ostatak priče, moram da vam objasnim još par stvari.

Rekli su mi, upiši FON i nećeš visiti na birou, i nije mi bilo žao svakog dinara koji sam dao na one bezvezne pripreme i probne prijemne. Pomirio sam se sa činjenicom da će moji roditelji morati da odvoje malo bogatstvo da bih ja dobio zvanje inženjera organizacionih nauka. Pomislio sam možda živeću normalno i da neću biti kao većina ljudi u našoj zemlji koja se svakodnevno kljuka antidepresivima i hepi pilulama. Ali sam se mučki prevario.

P: Znači, kutiju bromazepama si tako gnevno bacio zbog toga?

A: Ne, ne. Moram da napomenem da sam uspešno prešao preko činjenice da su nam tražili da dodatno platimo povodom troškova za funkcionisanje Univerziteta.

Ali kada sam čuo da POVEĆAVAJU školarine, to je bila kap koja je prelila čašu, ma kakva kap, CUNAMI ! Moj bes je poništio dejstvo leka i tada sam razapeo kutiju bromazepama i zafrljačio je, nisam ni video u kom je pravcu otišla! Znam samo da mi se sve smračilo u tom trenutku i tada ste vi naišli...

I želim samo ovako javno da se izvinim EkoFonu što sam kutiju tako nemarno bacio, to se sve, znate, desilo u afektu. To je bilo jače od mene.

P: Nemoj da se nerviraš čoveče, verujemo da su se i oni iznervirali. I njima će sigurno da prešišaju budžet zbog rasta cena na malo.

A: Još su i nam zabranili ulaz na FPN i ne mogu ni da preprečim do Vojvode Stepe, nego sve okolo. Ceo kosmos se urotio protiv mene. Opet sam se iznervirao, idem da kupim još jednu kutiju.

Naš sagovornik je iznada napustio razgovor i uputio se ka najbližoj apoteci. Pošto nismo uspeli da završimo intevju sa njim, želimo nešto javno da mu poručimo. Njemu, i svima ostalima koji se ovako osećaju: Obriši suze FON čoveče i moli Boga da je ovo kraj. Preporučujemo stari dobri recept koji rešava sve probleme: dve tablete, jedan vinjak i tako na svakih šest sati. I za 10 godina ti bude bolje, taman dok otplatiš studentske kredite.

Ne menjajte kanal, na pravom ste mestu...

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
15
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

10 + 11

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti