Daljinci - realnost ili samo mit?

// Kategorije: Daljinac | Naš komentar | Fakultet |

Svi vi upućeniji studenti FON-a ste sigurno čuli za sve smerove koji postoje na našem fakultetu. Da vas neko pita, kao iz topa biste mu odgovorili da ih ima četiri, ali, ako je taj vaš sagovornik malo vredniji i poseduje osnovno znanje o kompjuterima, mogao bi vrlo lako preko nekog internet pretraživača saznati da ih ustvari ima - pet! 

Misteriozni peti element o kome se ne priča osim tokom vrelih letnjih dana kada napokon izađu rezultati prijemnog ispita. Tada se od pojedinih budućih brucoša može čuti: "Bitno je da sam upisao, ne može ni ta daljina biti toliko loša.. Prebaciću se na drugoj godini na redovno, sve ok.

Legenda kaže da ti mladi ljudi nekad oko oktobra iste godine dožive potpunu transformaciju. Tih par meseci leta prožive bez ikakvih vidljivih posledica i u sekundi, dok se ni ne okrenu postanu (što bi naš dekan heripoterovski rekao) Onaj-koji-se-ne-sme-pojaviti-na-fakultetu.

Zvuči zastrašujuće, znamo. Baš zato smo, kao portal koji je uvek u službi naših kolega, odlučili napokon rasvetliti ovaj slučaj!

Pošto nemamo uvid u spise koje poseduje Veliko čarobnjačko veće poznatije kao Studentska služba, rešili smo da izmamimo daljince na svetlost dana na jedan drugačiji način. Neuki posmatrač pomislio bi da smo kao i svake sedmice pre par dana organizovali deljenje karata za Bioskop Fontanu, međutim, priča je bila mnogo veća od te. Od slika dekana u čitaonici saznali smo za ritual prizivanja Daljinca, koji je za poslednji korak imao postavljanje mamca. Ali gde postaviti mamac za nevidljivu silu za koju nismo sigurni ni da postoji? Kao pravi vispreni lovci, postavili smo ga na facebook stranicu i nadali se najboljem. 

Nijednog odgovora nije bilo, nigde nikoga da nam da ni najmanji trag. Bili smo obeshrabreni ali smo pokušavali i dalje. Istražili smo sve u našoj bazi o tim mitskim stvorenjima i nije bilo pomoći. Na kraju smo došli do toga da smo morali pitati najmudriju osobu koju poznajemo - velikog maga Miliju

Nasmešio nam se samo i rekao da ne tražimo dalje. Objasnio je da moćne magije čuvaju posed Fakulteta i njegovu širu okolinu, tako da obični studenti ne mogu ni da vide Daljince koji se samo nakratko pojavljuju tokom ispitnog roka, dok zvukovi Tropiko benda sa raglasa zagušuju njihove šapate hodnikom. 

Takođe nam je rekao da je to sve za njihovo dobro, te da ustvari imaju više vremena za druge stvari dok studiraju, dok su materijali koje dobijaju na tom nekom "sistemu", više nego dovoljni za uspešno praćenje nastave.

Zaista, uverili smo se nanovo u mudrost i blagost velikog dekana kada nam je rekao da za tu pogodnost studenti Daljinci plaćaju samo 135000 dinara i iako Ministarstvo Magije inače planira oko 70ak mesta za njih, redovno se ta brojka pređe i za stotinu komada, dok na teret budžeta može da studira (SAMO) 7 najboljih, što je opet taman dovoljno da se stvori ta neka pozitivna konkurencija i borba. 

Kao što studenti sa drugog fakulteta u Jove Ilića mogu potvrditi, na FON-u je lepo čak i kad se gleda izdaleka. Ne brinite se za daljince, ni za ovu misteriju više, samo je bitno da ne menjate kanal, na pravom ste mestu! 

 

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
24
1

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

9 + 1

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti