Даљинци - реалност или само мит?

// Категорије: Даљинац | Наш коментар | Факултет |

Сви ви упућенији студенти ФОН-а сте сигурно чули за све смерове који постоје на нашем факултету. Да вас неко пита, као из топа бисте му одговорили да их има четири, али, ако је тај ваш саговорник мало вреднији и поседује основно знање о компјутерима, могао би врло лако преко неког интернет претраживача сазнати да их уствари има - пет! 

Мистериозни пети елемент о коме се не прича осим током врелих летњих дана када напокон изађу резултати пријемног испита. Тада се од појединих будућих бруцоша може чути: "Битно је да сам уписао, не може ни та даљина бити толико лоша.. Пребацићу се на другој години на редовно, све ок.

Легенда каже да ти млади људи некад око октобра исте године доживе потпуну трансформацију. Тих пар месеци лета проживе без икаквих видљивих последица и у секунди, док се ни не окрену постану (што би наш декан херипотеровски рекао) Онај-који-се-не-сме-појавити-на-факултету.

Звучи застрашујуће, знамо. Баш зато смо, као портал који је увек у служби наших колега, одлучили напокон расветлити овај случај!

Пошто немамо увид у списе које поседује Велико чаробњачко веће познатије као Студентска служба, решили смо да измамимо даљинце на светлост дана на један другачији начин. Неуки посматрач помислио би да смо као и сваке седмице пре пар дана организовали дељење карата за Биоскоп Фонтану, међутим, прича је била много већа од те. Од слика декана у читаоници сазнали смо за ритуал призивања Даљинца, који је за последњи корак имао постављање мамца. Али где поставити мамац за невидљиву силу за коју нисмо сигурни ни да постоји? Као прави виспрени ловци, поставили смо га на фејсбук страницу и надали се најбољем. 

Ниједног одговора није било, нигде никога да нам да ни најмањи траг. Били смо обесхрабрени али смо покушавали и даље. Истражили смо све у нашој бази о тим митским створењима и није било помоћи. На крају смо дошли до тога да смо морали питати најмудрију особу коју познајемо - великог мага Милију

Насмешио нам се само и рекао да не тражимо даље. Објаснио је да моћне магије чувају посед Факултета и његову ширу околину, тако да обични студенти не могу ни да виде Даљинце који се само накратко појављују током испитног рока, док звукови Тропико бенда са рагласа загушују њихове шапате ходником. 

Такође нам је рекао да је то све за њихово добро, те да уствари имају више времена за друге ствари док студирају, док су материјали које добијају на том неком "систему", више него довољни за успешно праћење наставе.

Заиста, уверили смо се наново у мудрост и благост великог декана када нам је рекао да за ту погодност студенти Даљинци плаћају само 135000 динара и иако Министарство Магије иначе планира око 70ак места за њих, редовно се та бројка пређе и за стотину комада, док на терет буџета може да студира (САМО) 7 најбољих, што је опет таман довољно да се створи та нека позитивна конкуренција и борба. 

Као што студенти са другог факултета у Јове Илића могу потврдити, на ФОН-у је лепо чак и кад се гледа издалека. Не брините се за даљинце, ни за ову мистерију више, само је битно да не мењате канал, на правом сте месту! 

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
24
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 11

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности