Други део интервјуа са Унијом студената

Представљање свих листа, у контексту предстојећих избора за места у Парламенту ФОН-а, настављамо другим делом интервјуа са Унијом студената. Ако сте пропустили први део, можете га прочитати овде. Сутра затварамо представљање са другим делом интервјуа супарничке листе- ЛСФ- а.

7) Да ли студенти имају поверења у вашу организацију, а да притом нису чланови исте? Наведите тачан број студената који се обратио вама у циљу заштите студентских права, у претходне 2 године, као и проценат успешности одбране наведених права.

Узимајући у обзир број студената који се одазвао учешћу на нашим пројектима, а који су ван наше организације, као и сјајну сарадњу са другим организацијама, верујемо да је Унија студената ФОН-а добила поверење студената Факултета. Тачан број студената који се обратио у циљу заштите студентских права нећемо износити, јер је извесно да ће се за то тражити докази, а не желимо да угрозимо приватност ниједног студента ком је помоћ била неопходна. Сматрамо да се за ово питање адекватни одговори налазе на нашем сајту, будући да се наше инцијативе, одобрене од стране Факултета, тичу много већег броја студената, од конкретне бројке оних који су нам се за помоћ лично обратили. Сва права студената која су аргументовано угрожена су успешно одбрањена.

8) Како се финансирате? Колики је трансфер новца са рачуна ФОН-а на ваш текући рачун?

Будући да су се пројекти Уније студената ФОН-а одвијали под покровитељством Парламента, до 14. јануара 2018. године, новац намењен за Копаоничке сусрете је преусмерен на функционисање организације, кроз активно и константно решавање студентских питања, као и пружање могућности усавршавања кроз различите ваннаставне активности и пројекте који за циљ имају да едукују, информишу и инспиришу студенте. Средства за сваки пројекат Уније студената ФОН-а су одобрена од стране Комисије за расподелу средстава студентским организацијама на седници Савета, након приложене документације за аплицирање за пројекте. Након регистровања организације у АПР-у, отварања рачуна и одвајања организације од Парламента, након расподеле из фебруара текуће године, када је Унија студената ФОН-а аплицирала независно од Парламента, ниједном није извршен трансфер новца са рачуна Факултета. Трансфер новца са рачуна Факултета на рачун организације није пракса, већ се све трансакције за функционисање огранизације обављају искључиво преко рачуноводствене службе Факултета уз одобрење продекана за организацију и финансије.

8) Избори за декана су готови. Како оцењујете нови мандат, новог- старог декана проф. Сукновића? Да ли мислите да је комуникација са његове стране коректна према студентима? Шта по том питању чини ваш оснивач, а сада студент продекан Ровинац? 

Нов мандат декана још није почео, будући да ће се Савет који треба да изгласа ту одлуку одржати у среду, 28. марта. Ту ће се утврдити да ли Савет, као највиши орган Факултета, подржава предлог Наставно-научног већа, стога не можемо да коментаришемо нови мандат декана. Када је у питању комуникација са студентом продеканом Дамјаном Ровинцем, она се одвија сваког понедељка на Колегијуму, када се износе сви проблеми студената који су у току радне недеље пријављени. Што се тиче комуникације студената са деканом, не можемо да знамо какви проблеми су у питању, јер нам се нико поводом тога до сада није обратио. Свакако, уколико је неко уочио такав вид проблема, овим путем га позивамо да нам се јави.


9) После покушаја избора студента продекана, колеге Ровинца, ван правила која су дефинисана од стране саме Уније, нисмо добили извињење да су правила прекршена већ је документ са правилима измењен те вечери. Да ли мислите да сте добро поступили у кризној ситуацији?

На нашој званичној страници смо објавили вест да је документ имао грешку, у виду погрешно написаног датума крајњег рока за кандидатуру, која није утврђена на време. Та грешка је призната, а регулисали смо је тако што је рок за пријаву за студента продекана продужен до првобитно написаног термина, када су сви студенти, који су планирали, имали прилику да се до тада пријаве. У том периоду је колега Дамјан Ровинац био вршилац дужности студента продекана. Будући да у том временском периоду од месец дана нико није поднео документацију за кандидатуру, указује се на то да се ни услед ове грешке ништа није променило.


11) Ове године, за разлику од прошле, имате конкуренцију. Како оцењујете појављивање ЛСФ-а, ко "стоји" иза те организације?

Драго нам је да ове године постоји конкуренција и да студенти имају могућност избора. На основу документације знамо име носиоца листе, претпостављамо да ћемо остатак сазнати приликом објављивања кандидата у наредном периоду.

12) На крају, у две реченице се обратите колегама и реците зашто баш да гласају за вас.

Пре две године смо имали визију да направимо позитивну промену међу студентским представницима и штитимо интересе студената, коју смо и остварили. Верујемо да посао који смо обавили може још боље, тако да нам је циљ да на темељима претходне две године рада, са знањем стеченим у овом периоду, још успешније заступамо интересе студената, организујемо пројекте, догађаје и иницијативе који доприносе Факултету и студентима Факултета организационих наука.

Не мењајте канал, на правом сте месту...

A neko pitnje o doktoratu Siniše Malog? Ništa?

Објављено: 28.03.2018 17:32 - (af0)


0
0
A neko pitnje o doktoratu Siniše Malog? Ništa?

Објављено: 28.03.2018 17:32 - (af0)


0
0
A neko pitnje o doktoratu Siniše Malog? Ništa?

Објављено: 28.03.2018 17:32 - (af0)


0
2
23
5

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности